РИОСВ - Русе "наказа" фирми с 370 хиляди лева

0
През май месец експертите са извършили 111 проверки на контролираната територия
През май месец експертите са извършили 111 проверки на контролираната територия

През май експертите от РИОСВ-Русе са извършили 111 проверки на 102 обекта от контролираната територия, от които 67 планови и 44 извънредни.

В рамките на осъществения контрол са дадени 42 предписания за отстраняване на констатираните нарушения. Съставени  са 7 акта за нарушения на Закона за опазване на околната среда и специалните нормативни актове. От директора на РИОСВ-Русе са издадени 10 наказателни постановления на стойност  370 250  лв.  

Общо събраните суми от РИОСВ-Русе по наложени глоби и санкции през месец май са 18 500 лв. и по еднократни и текущи санкции 15 289 лв. От Национална агенция по приходите през месец април са събрани и преведени през май 5 000 лв.

За периода е приложена една принудителна административна мярка на млекопреработвателно предприятие „Аполо 35“  ЕООД в гр. Главиница. При извършена контролна проверка на място е констатирано, че дружеството експлоатира  пречиствателната станция за отпадъчни води без да я поддържа в техническа  изправност. Принудителната мярка е изпълнена чрез затапване и пломбиране на изходяща тръба на площадковата канализация, отвеждаща непречистени отпадъчни води в канализационната система на гр. Главиница.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари