РИОСВ - Русе излъчи победителите в конкурса за проект на пъзел

0
В екоинспекцията постъпиха 106 творби на участници от учебни заведения
В екоинспекцията постъпиха 106 творби на участници от учебни заведения

РИОСВ - Русе излъчи победителите в конкурса за изработка на проект на пъзел, посветен на Световния ден на влажните зони – 2 февруари 2016 г., съобщиха от пресцентъра на екоинспекцията.

В нея постъпиха 106 творби на участници от учебни заведения от областите Русе, Разград, Силистра, София и Велико Търново, информира ТОП НОВИНИ.

Традиционно многобройни бяха творбите, предоставени от школите по изобразително изкуство на Обединния детски комплекс от град Силистра.

Конкурсът е предизвикал интерес у по-малките участници, като в първа възрастова група се съревноваха 67 проекта.

Победител във възрастовата група от 6-12 години е Витан Василев, възпитаник на СОУПНЕ „Фридрих Шилер“ - Русе, във втората от 13-18 години Милица Драганова от ПМГ „Св. Климент Охридски“-Силистра. Учениците от МГ „Баба Тонка“ са фаворите при колективните творби.

РИОСВ - Русе присъжда Специална награда за разработка на цялостен проект на Николай Тодоров – ученик в СОУ „Отец Паисий“-София.

Предметните награди очакват победителите в Информационния център на инспекцията на адрес: гр. Русе 7000, бул. „Придунавски” № 20, РИОСВ - Русе. За участниците в конкурса са предвидени грамоти, поощрителни награди и информационни материали.

Екипът на РИОСВ - Русе със задоволство отбелязва задълбочената подготовка на участниците в конкурса и познаване на ролята на влажните зони за поддържане на природния баланс и биологичното им разнообразие.

Списъкът на победителите е публикуван на интернет страницата на РИОСВ - Русе

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари