РИОСВ - Русе даде предписания на кметовете за почистване на терени

1
Срокът за изпълнение е до 29 март
Срокът за изпълнение е до 29 март Снимка: Dunavmost

Срокът за изпълнение е до 29 март

В срок до 29 март кметовете на общини от контролираната от РИОСВ-Русе територия следва да почистят наличните замърсявания на речни корита, дерета, общински пътища и прилежащите им терени на територията на населените места, както и да предприемат мерки за недопускане на изхвърлянето на отпадъци на неразрешени за това места. За всички планирани мерки кметовете следва писмено да уведомят инспекцията.

Експертите на РИОСВ - Русе ще осъществят контрол на тези предписания от началото на април, по предварително определен график. В случай на неизпълнение на дадените предписания спрямо длъжностните лица ще бъдат предприети административнонаказателни мерки, тъй като съгласно разпоредбите на Закона за управление на отпадъците кметовете на общини отговарят за това. За миналата година при последващ контрол за спазване на предписанията за почистване е съставен един акт на кмета на с. Желязковец, община Самуил.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    мръсно
    Мръсотия до шия.
  • -1
    1
    Интересно
    За село Нософо има ли "Предписание", и коя от РИЙОСФ ще контроира изпълнението на "Предписанието"? Не си и помислям, че господжа В. П. ще е контрольорката. Та тя е само по "тънката" част на работното си място.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари