РИОСВ - Русе даде предписания на 5 фирми относно разпространението на миризми

2
Компаниите трябва да извършат обследване на съоръженията си до 30 април
Компаниите трябва да извършат обследване на съоръженията си до 30 април Снимка: Dunavmost

Компаниите трябва да извършат обследване на съоръженията си до 30 април

РИОСВ - Русе даде предписания на оператори на инсталации да извършат обследване на съоръженията и процесите в производствата си, където е възможно организирано или неорганизирано да се отделят интензивно миришещи вещества.

В срок до 30 април пет оператора, извършващи дейност в промишлените зони на Русе трябва да представят резултата от обследването, график с конкретни мерки и отговорници с цел недопускане, а при невъзможност - минимизиране разпространението на миризми, извън производствените им площадки, съобщават от Инспекцията.

Три от предприятията имат издадени комплексни разрешителни (КР) - „Линамар Лайт Металс - Русе“ ЕООД, „Оргахим Резинс“ АД и „Лубрика“ ООД. В КР на тези дружества има изрично условие за неразпространение на миризми. Същите предписания следва да изпълнят и „Оргахим“ АД и „Олео протеин“ ЕООД, които нямат КР.

За „Линамар Лайт Металс - Русе“ ЕООД срокът е удължен до края на юни тази година поради представен линеен график от фирмата, която ще извърши обследването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Kaktus
    В и около Булмаркет, на цветя и рози ли мирише? Никога не ги споменават, как така се случва?
  • 1
    1
    ное
    на Станков фирмата що я нама
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари