Римски пазар в Русе

0

На 27 и 28 юни 2015 г. (събота и неделя) за четвърти път в Русе, в рамките на Фестивал за съвременна градска култура „Аз, Градът“, ще се проведе РИМСКИ ПАЗАР НА СЕКСАГИНТА ПРИСТА. Ще бъдат представени възстановки на атрактивни всекидневни практики, игри и картини от епохата на римляните, когато градът е живял под името Сексагинта Приста. Римският пазар ще бъде отворен от 11.00 до 18.00 часа в експозицията на открито Римска крепост „Сексагинта Приста“ (ул. „Цар Калоян“ 2).

Събитието включва изграждане на пазар с обособени шатри - щандове на местни и поканени от страната занаятчии, артистично пресъздаване на всекидневния живот в римския град отпреди хилядолетия – с воини, роби, благородници, площадни актьори, разказвачи на истории, варвари; демонстрации на всекидневни блюда и напитки от времето на римляни и траки с употреба само на предколумбови растителни видове.

Римски пазар на Сексагинта Приста 2015 се организира от Регионалeн исторически музей – Русе, с финансовата подкрепа на Община Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари