Ричард Алибегов: Най-накрая успяха да спрат компенсациите към бизнеса

0
Българският бизнес се бори с една гигантска администрация
Българският бизнес се бори с една гигантска администрация Снимка: Bulgaria ON AIR

"Българският бизнес се бори с една гигантска администрация", посочи председателят на БАЗ

Извънредната епидемична обстановка пада от 1 април. Казваме "чао" на маските, "зелените сертификати" и Ковид ограниченията. Какви ще бъдат последствията за бизнеса от това?

Отпада извънредната епидемична обстановка, обаче никой не излезе да каже дали означава това, че пандемията е свършила, че сме се преборили с коронавируса. В същия момент се приема нов Закон за здравето, в който се казва, че министърът на здравеопазването и местните РЗИ-та отново, ако има избухване на епидемия, може да въведат ограничителни здравни мерки. Това каза председателят на БАЗ Ричард Алибегов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му липсата на израза "извънредна епидемична обстановка" затваря вратата на закона за компенсации към ограничените бизнеси или служителите в тях.

"От идването на служебното правителство наблюдаваме всячески опити да се спрат компенсациите към бизнеса и служителите. Сега успяха най-накрая. Ако се случи нещо, няма да има "основание" да бъдат обезщетени бизнеси и служители", изтъкна събеседникът. И добави, че единственото, което ги спасява в момента, е ДДС-то, което е било постигнато от предишния кабинет.

Председателят на БАЗ заяви пред Bulgaria ON AIR, че в момента от бранша плащат 3 пъти по-скъп ток, дори след компенсациите.

"Работодателските организации настояват от много отдавна свръхпечалбите на "Козлодуй" да се върнат на бизнеса обратно. Сметките са по 3, като прибавим и инфлацията, горивата... Всеки ден се вдигат доставните цени към нас. В момента се опитваме да правим бизнес въпреки държавата", посочи Алибегов.

Той добави, че в заведенията няма как да бъдат увеличени цените, защото на потребителите инфлацията им изяжда дори повишението на работните заплати.

Според него се търсят редица нарушения, за да бъдат възпрепятствани помощите за бизнеса.

"Българският бизнес се бори с една гигантска администрация. Вместо да си вършим работата и да сме спокойни, ние ще ходим по дела. Трябваше да се случи това, което стана в Европа - прие се, че след отпадане на "зелените сертификати" се запазват компенсациите за бизнесите до края на годината", обясни Алибегов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    5
    русенец
    Предлагам следните промени в мерките към нашите свръх кадърни ресторантьори и хотелиери 1. ДДС за тях да стане нулева ставка, а да се увеличи ДДС на храните, медикаментите, детските дрехи и играчки; 2. обезщетението да стане 95 на 5. 95 % да се плаща от държавата, 5 % от великите ресторантьори. 3. Трайността на обезщетението да е вовеки веков. Как така само до края на годината. Това означава , че в новогодишната нощ този мазняк Алибегов пак ще се пръкне по телевизията да реве. 4. Абсолютно безплатен ток за ресторантьорите. За сметка на това да се вдигне цената на електричеството в училищата, болниците, детските градини, старческите домове. 5. Всеки пълнолетен българин да бъде заставен минимум 1 път седмично да посещава бардаците наречени ресторанти и да консумира минимум за 50 лева,общо минимум 200 лева на месец на човек. И без никакви оправдания, е парите не стигали - ами да спрат тока, водата, да не си купуваме дрехи и храна. Важното е да оцелеят нашите "велики" ресторантьори Дано тогава Алибегов най-сетне е доволен и млъкне и ни освободи от присъствието си.
  • 10
    4
    Ами
    Крайно време беше, мазен!
  • 11
    3
    Отвратен
    Отвратен съм от наглостта на този с мазните коси. Докога ще лапа. Май му се услади всички да помагат и да плащат за скапаните им кръчми, барове, дискотеки и всякакви други долнопробни места, свърталища за наркотици и порституция. Ей, наглеци, по време на кризата - първи уволнихте персонала си Намалиха Ви ДДС за вашите "услуги" Цял живот ли да ви плащаме. И за какво - за супер скъпите ви цени и изключително ниското качество. Алибегов, хващал ли си някога мотика или права лопата. Като не можеш да се справиш с бизнеса - хващай се на полето. А иначе прибирате си парите затова че храните и подслонявате бежанци, нали. Така и през март си подсигурявате доходи, които надали ще имате през лятото. БАСИ НАГЛЕЦИТЕ
  • 11
    2
    Абе, козел...
    Айде бегай Алибегов! Докога ще плачете бе? И без вас можем, ще намерим къде да се напием. Купуваш бирата за 1 лев, продаваш я за 10 лева. И още плачеш, докога? Никакви помощи за тези мародери!!!!!!!
  • 12
    1
    ??!!
    ало, алибеговия, аз като вляза в ресторант и ми дадеш сметката, никъде не виждам в нея минус с някаква компенсация за издутите ви като балон цени! един път от нашите пари компенсация за бизнеса ви, втори път пак от нашите пари напомпаните ви печалби!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари