Ричард Алибегов: Аз касова бележка от зъболекар не съм получавал

9
От бранша на ресторантьорите приемат остро готвените промени в проектобюджета
От бранша на ресторантьорите приемат остро готвените промени в проектобюджета Видео: NOVA

От бранша на ресторантьорите приемат остро готвените промени в проектобюджета

Ако не получите касова бележка в заведение, може да не плащате сметката си. Това гласят промени в Закона за данъка върху добавената стойност, които са част от проектобюджета на финансовия министър Асен Василев, публикувани за обществено обсъждане.

Причина за промените е опит да се накара ресторантьорският бизнес в България да започне да декларира цялата си печалба пред НАП. От бранша обаче приемат много остро готвените промени и твърдят, че една хубава идея се опорочава, тъй като ще важи само за заведенията, предаде NOVA.

Председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов подчерта, че секторът е изключително дисциплиниран след сваляне на ДДС ставката. "Много са намалели запечатванията на обекти, има голям ръст и на вноските на корпоративен данък. Ако става дума за дисциплиниране на фискална политика, задължителните касови бележки са хубава мярка, но остава неразбирането защо остава само за нашия сектор. Доста често сервитьорите обслужват няколко маси и се бавят с даването на сметката, това може да бъде решено като недаване на бележка и някой да стане и да се замине", коментира той.

Според данъчния експерт Николай Ванчев да станеш, без да си платиш при каквито и да е обстоятелства, е неприемливо. "Това ще доведе до голям проблем - постоянно да има хора, които стават, без да платят и твърдят, че не им е донесена касова бележка. Трябва да се вика полиция да се установи дали е така или не", смята той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    10
    Уйо
    Ми той зъболекаря ти и той бивш кръчмар :())))
  • 1
    9
    Немо
    Най смисления и точен коментар на Бандера,патент и всичко приключва!
  • 5
    8
    Ник
    Стига глупости! Клиентът няма да плати, ако вместо касова бележка му предоставяте сметката му, драсната на ръка на листче! Че то и сега който иска да бяга, ще бяга, без да плати, преди да му е донесено сметка или касова бележка. Стига с тия изтъркани номера и оправдания - касова бележка задължително, чак тогава клиентът плаща! Както е във всеки търговски обект. Бидейки такива, заведенията също са длъжни да издават касови бележки, а клиентът е ДЛЪЖЕН да я пази до напускането на обекта. Всичко друго е незаконно и вреди на държавата! Стига вече! Прекаляваш, Алибегов!
  • 7
    7
    Мияча
    Вярно казва тоз пастет Алибегов че колегите от сервиза обслужват по няколко маси, но забрави да уточни, че най честа практика при робовладелците, извинете при шефовете на заведения е следната: Обекта има 100 места капацитет. Но боса няма да наеме 3 сервитьори за смяната а 1или2 не повече и оправяйте се... Като на робовладелеца му идва много да плаща по банка, да наема достатъчно хора и прочие обявява фалит и така... Ма нали същите робовладелци трябва ходят на Бали или Малдивите всяка година с допълнителните заплати за персонал
  • 0
    6
    Ivo
    И зьболекарите са едни крадливи мошеници,а и колко са некадьрни,трагедия,повечето за нищо не стават!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари