Ревизията на Бойко започна!

0
Герджиков е отменил заседанието на кабинета, за да могат министрите му да се съсредоточат върху поставената задача!
Герджиков е отменил заседанието на кабинета, за да могат министрите му да се съсредоточат върху поставената задача! Снимка: БГНЕС

Служебното правителство няма да заседава тази седмица по решение на премиера Огнян Герджиков, обявиха от правителствената пресслужба.

По устройствен правилник редовните заседания на Министерския съвет са в сряда, но премиерът има право да ги размества.

Герджиков е отменил заседанието на кабинета, за да могат министрите му да се съсредоточат върху ревизията на свършеното от правителството на Бойко Борисов. В понеделник служебният премиер им даде 2 седмици, за да са готови с проверките и да му представят доклади.

Освен това имало нужда и от допълнително съгласуване на подготвените от предишните министри проекти за заседанието на кабинета.

В понеделник на първата сбирка на служебното правителство са приети всички решения, които са важни за подготовката на предсрочните избори, поясниха от пресслужбата на кабинета.

Министрите ще се съберат следващата седмица, но все още не било ясно в кой ден.

Само двамата мъже вицепремиери в служебното правителство - Илко Семерджиев и Стефан Янев, получиха ресори с надзор над други министри. Деница Златева и Малина Крумова остават само със своите ресори - председателството и еврофондовете.

Семерджиев ще надзирава министерствата на икономиката, на енергетиката, на земеделието и храните, на околната среда и водите, на труда и социалната политика, на образованието и науката, на младежта и спорта, на културата и на туризма и подчинените им агенции.

Към вицепремиера Янев са МВР, правосъдието, регионалното развитие, транспортът, ДАНС, ДАТО, архивите, резервът и антикорупционният център БОРКОР. На него бе възложено и да координира организацията и провеждането на изборите.

Служебният министър-председател лично ще контролира работата на Държавна агенция “Разузнаване” и на Държавна агенция “Електронно управление”, която бе създадена от предното правителство.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари