Ресторантьори: Г-н президент, наложете вето на повишеното ДДС!

0
Днес станахме свидетели на директен изстрел в главата на българския туризъм
Днес станахме свидетели на директен изстрел в главата на българския туризъм

Призовават президента да наложи вето н арешението, с което ДДС на слабоалкохолните напитки се връща на 20% от 1 юли

Днес станахме свидетели на директен изстрел в главата на българския туризъм, пишат в позиция от сдружението и от асоциацията на заведенията по повод увеличаването на ДДС за слабоалкохолните напитки след 1 юли. Народното събрание не прие внесеното предложение ставката да бъде запазена.

Икономическият екип на премиера Кирил Петков за пореден път доказа, че не разбира нищо от икономика, пишат кръчмарите - Или, ако разбира, не му пука за хората в тази клета територия, които опитват да правят бизнес, изхранващ стотици хиляди семейства.

Според тях открито се работи срещу предприемачите в България, и това не е извод само на нашия бранш, а и на редица други сектори. Действията на правителството откакто е на власт, навяват единствено за опит да се завладяват територии и да се съсипват бизнеси, които след това да бъдат овладени.

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България многократно са заявявали, че нямат политически пристрастия и обвързаности.

"Ще си позволим да цитираме партии, защото е важно кой каква позиция има. Предложението за запазване на ДДС за слабоалкохолни напитки бе внесено от ГЕРБ като промяна в Закона за актуализация на бюджета. Предложението беше подкрепено от ГЕРБ, ДПС и Възраждане. ПП, БСП и ДБ гласуваха против (с изключение на по 1 депутат от ПП и БСП), а ИТН против и въздържал се, което на практика си е против (отново с изключение на 1 депутат). Министърът на туризма Христо Проданов от БСП, чиято работа би трябвало да е да защитава българския туризъм, изобщо не беше в залата", пишат от сдружението и асоциацията. Според тях най-вероятно предстоят нови избори и ще настояват тези, които "обстрелват бизнеса им с гранатомети", да не се бият в гърдите по темата.

"Сега не ни остава нищо друго, освен да се обърнем към президента на Република България Румен Радев с настойчива молба - да наложи вето над мракобесното увеличение на ДДС за част от продуктите в нашия банш", пишат от двете организации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Какво ДДС?...
    Какво ДДС, какви помощи за тези, които продават минимум с 500% надценка, а на морето и в нощните заведения с 1000%. Доставят му примерно бирата на 1,50, а я продава на 6, 7 лв. , че и 10 лв. И никакви помощи - да е мислил преди да построи хотели и ресторанти с как ще ги пълни.
  • 9
    2
    Възмутен от наглостта
    Крайно възмутен от наглостта на тези обирджии и шляйкаджии. Цените по заведенията им са главоломни. Заплатите на персонала - минимални. Никакъв компромис за тях. като намалиха ДДС миналата година - имаше ли поевтиняване. А и никой не е казал, че всеки мързелив тарикат трябва да има заведение. На полето има много работа, няма да останат гладни
  • 9
    1
    Де да знам
    Май от повече от 15 години не съм стъпвал в заведение. И нещо не ми липсва. Празненствата си ги правим, не сме се спрели. Не съществува събота или неделя в която да не сме на някоя вила /че даже и в гараж/. Кеф ти барбекю, кеф ти компания. За 100 лева осем човека се пръсваме от ядене и пиене. В заведение, предполагам че това са само ракиите и салатите. Не ми дреме за ДДС-то ви.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари