Решиха дали ще сменят шефа на русенската болница

0

Досегашното ръководство и борд на директорите на Университетската болница в Русе продължават своята работа в същия състав.

Това стана ясно след продължилото повече от 3 часа днес извънредно Общо събрание на акционерите на УМБАЛ - Русе АД. До това решение се стигна след като четирима от петимата предложени от принципала за нови членове – д-р Бисер Начев, д-р Лидия Стефанова, Румяна Петрова и Валентин Кръстев си направиха отвод. Единственото изключение беше д-р Георги Тодоров, информира TVN.

Докато траеше заседанието на Общото събрание много лекари и служители на болницата заявиха своята подкрепа, с присъствие пред помещението, където се провеждаше заседанието.

Вчера екипът на университетската болница излезе на мълчалив протест срещу предложението на здравното министерство за увеличаване състава на Борда на директорите чрез вкарване на нови, външни за болничното заведение членове е в подкрепа на настоящото ръководство на лечебното заведение.

Заявих пред общото събрание, че се оттеглям. Мисля, че можете да се сетите защо – защото преди всичко сме лекари. Протестите са най-малкото, заради което го правя. По-скоро считам, че колегите имат пълното виждане за управлението на болницата. Факта, че застават зад досегашното ръководство прави коментари излишни“, каза след събранието д-р Бисер Начев, един от предложените от МЗ за член на новия Борд на директорите.

Съгласно законовата процедура, в едноседмичен срок принципалът – Министерството на здравеопазването, трябва да насрочи ново Общо събрание, което да се проведе в 30-дневен срок.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари