Ренета Инджова: Играенето на хазарт от бедни хора води до техния крах

0
Обръщането на левовете в евро ще е изгодно за бизнесмени, банкери и за властта, каза бившият служебен премиер
Обръщането на левовете в евро ще е изгодно за бизнесмени, банкери и за властта, каза бившият служебен премиер Видео: bTV

"Онова, което в петък бе прието, е нещо, което обслужва едни специфични интереси да си поиграем малко на хазарт. Играенето на хазарт от бедни хора обаче води до техния крах", каза в ефира на bTV бившият служебен премиер Ренета Инджова.

Законотворецът реши по един инкриминиран начин да въведе поправка, която с нищо не е по-строга от онова, което вече съществува като регламент“, на мнение е тя.

По думите й, ако сега започне обръщане на левовете в евро, това ще е игра, изгодна за бизнесмени, банкери и за властта, която разполага с огромен фискален и валутен резерв.

Каквито и движения да се извършват, те ще бъдат все създаване на стимули и мотиви за продължаване на тази игра. Хазартът ще го продължим, защото населението обича да играе, а пък сега му спряха играта. Те го тласкат да отиде да поиграе на нещо друго“, коментира още Ренета Инджова.

Бившият служебен премиер заяви, че валутният борд е играл ролята на усмирителна риза. Инджова предупреди да не стане така, че от борба „за“ и „против“ борда, накрая „всички да се окажат зад борда“.

На въпрос как Васил Божков се е превърнал в една от най-влиятелните фигури в българския икономически живот, Ренета Инджова заяви, че чадърът над него е свит от този, който го държи.

Чадърът никога не го държи този, който върви. Този, който го държи, казва: „Стига толкова, купонът свърши“, каза тя, допълвайки, че става въпрос за смяна с други лица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари