Ремонтират бетонните КПП-та на изходите на Русе

7
Най-активни са строително-възстановителните дейности на КПП-то на Русофилите
Най-активни са строително-възстановителните дейности на КПП-то на Русофилите

Усилени ремонти по възстановяване и привеждане в състояние на експлоатация текат по КПП-тата на изходите за Разград и София.

Те са изградени преди години като стабилни и монолитни конструкции, но тъй като не се ползват от много време, са в окаяно състояние и са станали обект на посегателства и вандализъм.

Най-активни са строително-възстановителните дейности на КПП-то на Русофилите, където ремонтът се извършва от Община Русе. Предстои да бъде изградено и стълбище, което да води към втория етаж на конструкцията, а ОП „Комунални дейности“ ще извърши вътрешното почистване. Ремонтът включва премахване на старите метални решетки, поставяне на нови дограми, измазване и боядисване. КПП-то на другата изходна точка към София засега е само със сменена дограма, предаде Русе Медиа.

Желанието на полицията е тези сгради да бъдат възстановени и приведени във функционален вид, за да може да се ползват от служителите на реда при дежурствата им на входовете и изходите на Русе. Това не касае само извънредното положение, а и зимната обстановка, когато се спират превозните средства, или пък лятото, когато има забрана за камионите в жегите.

Заради проблеми с уточняване на собствеността и статута на въпросните КПП-та, както и на земята, върху която са изградени, до момента те не бяха ремонтирани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари