Ремонтът на Дунав мост ще отнеме 2 години

3
Проектът предвижда основен ремонт на съоръжението
Проектът предвижда основен ремонт на съоръжението Снимка: БГНЕС / Архив

Проектът предвижда основен ремонт на съоръжението

Агенция „Пътна инфраструктура" обяви обществена поръчка за избор на изпълнител при основния ремонт на Дунав мост между Русе и Гюргево на път I-2. Кандидатите могат да подават оферти до 28 септември тази година.

Трасето на българска територия е с обща дължина 1,057 км. Основен ремонт на Дунав мост до момента не е извършван. Преди повече от 22 години е правено укрепване на фугите, а през 2011 г. е подменена хидроизолацията и асфалтовата настилка.

Техническият проект предвижда основен ремонт на съоръжението, цялостна подмяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови предпазни огради, ограничителни системи, маркировка и т. н.

При изпълнението на ремонтните дейности няма да се спира изцяло движението по Дунав мост. Изискването към бъдещия изпълнител ще бъде да организира така работния процес, че движението да се осъществява в едното платно.

Прогнозният срок за изпълнението на ремонта е 730 календарни дни.

Индикативната стойност на поръчката е 20 895 000 лв. без ДДС и не е пределна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    9
    ИСТИНАТА
    ДО КОМЕНТАР 3 ТЪП ЛИ СИ ЧЕ КОГАТО ИМА 6 ПАСПОРТНИ ГИШЕТА НА ТИРОВЕТЕ ЧЕ ТРЯБВА И 6 ТЕ ИЛИ НАЙ МАЛКО 4 ГИШЕТА ДА РАБОТЯТ ? ЗНАЕШ ЛИ КАК ЩЕ ТЕ ОЧАКАМ КОЙТО Е СВИКНАЛ ДА ЧАКА Е СВИКНАЛ ДА ГО ЕБЪТ ПРАВИЛА НА ТАЯ ГРАНИЦА НЯМА ТВОЙТА ПРОПАГАНДА НЕ ВЪРВИ ЕБАЛ СЪМ ТИ ДЕЦАТА ЦИГАНСКИ РУМЪНСКИ ДА СЕ НАУЧАТ ДА НЕ МИНАВАТ НАКУП ПРЕЗ РУСЕ КАТО ЦЯЛО ГЕТО СА ТРЪГНАЛИ И ШОФЬОРИТЕ НА КАМИОНИ СА ХОРА ДАЙБА ЕБА МАЙКАВИ ЛЕНТЯЙ МЪРЗЕЛИ КРАДЛИВИ.... КАТО ИМА 4 КАНТАРА НАЙ МАЛКО ТРЯБВА И 4 ГИШЕТА ЗА ЛИЧНИ КАРТИ И 4 ГИШЕТА НА НАП ДА ИМА !!! ПРОПАГАНДАТА ТИ НЕ ВЪРВИ !
  • -2
    8
    ИСТИНАТА
    ДО КОМЕНТАР МЪРШО УМРИ ЛЪЖЕЦ МРЪСЕН ЕЛА МИ ПРЕД ОЧИТЕ ДА ТИ ИБА МАЙКАТА НЕ ЗНАЕШ А ПРИКАЗВАШ СМЪРТ ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБ !!!
  • 2
    7
    до 1
    Ремонт на ПОЛОВИНАТА, не на целия. И не капитален с песъкоструя и пребосдисването а частичен, само с подмяна на мукавата, опа, "настилката".
  • 4
    6
    фена на Путин
    Господ Иисус Христос да ни е на помощ с тези слабоумни крадци .
  • -2
    5
    До номер 2
    На лъжата краката са къси!!! Специално митниците НЯМАТ гишета-проверките на служителите от наркотрафика са на трасе, като между 2 и 4 служители извършват проверки. Гишетата, за което говориш са на гранична полиция и обикновено работят поне две. Явно си камионджия и не те интересува, че и други хора преминават по дунав мост. Хора със същите права. Дори и с предимство - малки деца, възрастни хора и тн. Ама ганьо не го интересува. Работят от българска страна и минимум по 3 кантара, ако тях ги броиш за ГИШЕТА, обслужвани от митници. Нап има ВИНАГИ поне 2 работещи работни позиции за съставяне на протоколи. Ама ти и тях сигурно ги обиждаш и държиш арогантно и пред тях псуваш и лъжеш, а после чакаш отношение! Ами ще чакаш на опашката! Света не се върти около теб!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари