Рекордни 38 смъртни случая за едно денонощие заради коронавируса

2
Китайските власти обаче очакват още по-лоши данни в началото на февруари
Китайските власти обаче очакват още по-лоши данни в началото на февруари Видео: БНТ

Рекордни 38 смъртни случая за едно денонощие заради новия коронавирус.

Китайските власти обаче очакват още по-лоши данни в началото на февруари. Общият брой на жертвите достигна 170. Световната здравна организация се очаква да обяви официално глобална тревога. Властите в отделни страни вече вземат драстични мерки за предпазване от смъртоносна епидемия. В Италия - заради два съмнителни случая - под карантина беше поставен цял круизен кораб с близо 7000 души на борда, предава БНТ.

"Коста Смералда" е петият по големина круизен кораб в света. Двама пътници - китайски граждани от Макао, са се оплакали от общо неразположение и треска и са поставени под лекарско наблюдение в изолирано помещение. Гигантският плавателен съд е поставен под карантина в пристанището Чивитавекия, северозападно от Рим.

Близо 60 милиона души са блокирани по домовете си в Китай в опит на властите да овладеят разпространението на "дяволския", както го наричат там, вирус.

Ми Фън, говорител на Националната здравна комисия на Китай: Актуалните данни сочат 7711 случая на заразени, от които 1370 са в критично състояние.

Над 100 нови случая на заразяване са обявени за последното денонощие, включително в 16 различни градове по света - от Япония до Съединените щати. Десетки авиокомпании обявиха, че временно прекратяват полетите си до Китай. Същевременно започна евакуация на хиляди чужденци от епицентъра на заразата.

Чжу Тао, директор в китайската гражданска авиация: Летището на Ухан може да откликне на всички молби за чартърни полети - и от вътрешни, и от чуждестранни авиокомпании.

Коронавирусът вече нанася щети на световната икономика. Освен пътуванията, със затварянето на границите на Китай, се ограничава и международната търговия. При последната подобна пандемия - през 2003 година, щетите в глобален мащаб бяха изчислени на 33 милиарда долара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари