Рекорден брой чуждестранни студенти посреща Русенският университет

3
През академичната 2023/2024 година 164 студенти от чужбина се обучават за един или два семестъра
През академичната 2023/2024 година 164 студенти от чужбина се обучават за един или два семестъра Снимка: Dunavmost

През академичната 2023/2024 година 164 студенти от чужбина се обучават за един или два семестъра

През академичната 2023/2024 година Русенският университет посреща 164 студенти от чужбина, които се обучават за един или два семестъра. Това е рекорден брой в сравнение с предходните академични години. През изминалата 2022/2023 чуждестранните студенти бяха 142, а през академичната 2021/2022 техният брой беше 151.

През зимния семестър на академичната 2023/2024 студентите бяха 62 от 8 държави, а през текущия се очакват за обучение 102-ма чуждестранни студенти от 34 университета от 17 страни. Повече от половината – 61 ще се обучават във Факултет Електротехника, електроника, автоматика, а останалите - в другите факултети и във филиал Силистра.

Чуждестранните студенти ще бъдат приветствани от ръководството на университета на 07.03.2024 година в зала 2.101 в 15:00 часа, съобщават от Русенския университет.

12 от студентите са тук от зимния семестър и ще се обучават цяла година. 6 студенти от тези, които бяха само за зимния семестър, решиха да удължат своята Еразъм мобилност с още един семестър. Интересен е фактът, че Еразъм студенти в предишни академични години избират да се върнат отново – това са 8 студенти от Румъния, Турция и Молдова. Най-голямата група от студенти от един университет е от ЕСЕ - Париж, Франция – 12 студенти през зимния семестър и 20 студенти през текущия. Най-голямата група от една държава са студентите от Испания - през зимния семестър бяха 25 на брой, които идват от 7 университета, а сега са 19 студенти от 6 образователни институции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    3
    Ами ще идват
    Като знаят, че тук се минава леко и изискванията не са като в западноевропейските университети. То големи хвалби голямо чудо.
  • 13
    2
    Арслан Дервишоглу
    А колко от собствените си студенти са изпратили на обмен по програма Еразъм? Някой въобще някога успял ли да се възползва от някоя от предлаганите програми за трупане на опит, или май само гледаме да събираме пари в ЕДИНСТВЕНАТА КАСА за целия университет?
  • 17
    1
    Тюркенде
    Хоч гялдим,аркадашляр! Русенлар Университъ чок шукар! Белой ефендим чок тарикат! Машаллах!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари