Реките в Русенско няма да бъдат почистени!

1
Жителите на Басарбово споделят, че вече не знаят какво да правят
Жителите на Басарбово споделят, че вече не знаят какво да правят Видео: BULGARIA ON AIR

Жителите на региона споделят, че вече не знаят какво да правят, за да се справят с проблема.

За догодина се отлага почистването на най-критичните участъци по реките в Русенско, които са предпоставка за наводнения.

Причината е, че тази година областните управители са подали към екоминистерството своите искания, но до края на годината се очаква да бъде осигурено финансиране само за проектирането. А едва следващата година ще се получат парите за почистването, предава BULGARIA ON AIR.

Жителите на с. Басарбово споделят, че вече не знаят какво да правят, за да се справят с проблема. Опитали се да направят дига със собствени средства, но не е било достатъчно.

"Оттокът е недостатъчен. Това е и благодарение на наносите, които в момента на чистенето им се оказаха над 80 см., това е много сериозен нанос, който се е натрупвал в продължение на 5-6 години", сподели кметът на село Басарбово Николай Колев.

Областният управител на Русенска област Галин Григоров допълни, че за урбанизираните територии отговарят общините, извън урбанизираните отговорност носят областните управители, за самите реки отговаря МОСВ, а за дигите, и то, които са в баланса на дружеството, отговарят Напоителни системи.

В сервитутните зони около мостовете отговаря АПИ, а контролът се осъществява от Басейнова дирекция и няма как всички институции едновременно да си свършат работата.

Източник: BULGARIA ON AIR
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари