Референдум трябва да има!

1
Утре внасяме 15 511 подписи за провеждането му
Утре внасяме 15 511 подписи за провеждането му

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ДОБЛЕСТНИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА РУСЕ!

РЕФЕРЕНДУМ ТРЯБВА ДА ИМА!

УТРЕ ВНАСЯМЕ 15 511 подписи за провеждането му!

Водени от желанието да подобрим качеството на живот в Община Русе, и да решим най-големият проблем на Русенци, организирахме подписка за провеждане на местен референдум за чиста околна среда.

Въпросите по които се иска допитване се отнасят до приемане на нормативен акт за екологична и здравна защита, с който да се забрани, строежа и експлоатацията на инсталации, които отделят в атмосферата вредни емисии, прах или миризми и създаване на общинска система за непрекъснат мониторинг на замърсителите. Въпросите включват още, забрана за пречистване на питейната вода с хлор, както и създаване на зелен пояс около промишлените зони. С отделен въпрос се пита, дали дейностите озеленяване, почистване и ремонт на общинска собственост, да се извършват пряко от общината, без възлагане на външни изпълнители.

Подписката бе организирана от инициативен комитет, в състав Даян Тачев, Мирослав Първанов, Ценка Калчева, Гергана Пламенова, Лиляна Николаева, Панайот Панайотов и Бойко Никифоров.

В събирането на подписи се включиха повече от 800 човека, от Русе и другите населени места на общината.

Подписката започна на 25 октомври 2018г и приключи на 24 януари 2019г. Събраните подписи са над 17 000. След изваждане на тези, които са се подписали втори път, както и на хора, които не са с адрес в Община Русе, в подписката останаха 15 511 подписи.

Съгласно закона, ако подписката съдържа повече от 1/10 от гражданите с избирателни права, общински съвет е длъжен да произведе референдум. Съгласно избирателните списъци за местните избори през 2015г. избирателите в общината са 145 000, а изискуемият брой за задължително провеждане на референдума е 14 500 човека.

На 25 януари 2019 г. в 16:00 часа, подписката ще бъде внесена в Общински съвет – Русе, в сградата на Община Русе.

Бойко Никифоров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари