Реакции и коментари по повод ареста на Бойко Борисов

0
Политическите реакции след арестите започнаха още в четвъртък с кратък пост на премиера във Facebook, където той написа “Никой не е над закона!”
Политическите реакции след арестите започнаха още в четвъртък с кратък пост на премиера във Facebook, където той написа “Никой не е над закона!” Видео: NOVA

От кулоарите на парламента последваха отговори на обвиненията от ГЕРБ за репресия

Политическите реакции след арестите започнаха още в четвъртък с кратък пост на премиера във Facebook, където той написа “Никой не е над закона!”, информира NOVA

Последваха и още.

“Искам да поздравя МВР, че са свободни да действат в посока, която позволява закона това да не ги е страх. Това е единствения начин, когато недосегаемите вече не са над закона”, каза премиерът Кирил Петков. 

“Справедливостта не е възтържествувала докато не се произнесе съда. Това е по закон”, коментира и президентът Румен Радев. 

От кулоарите на парламента последваха отговори на обвиненията от ГЕРБ за репресия. 

“Няма никакво полицейско своеволие при арестите, да хвърляш някого по очи, да казваш, че той е престъпник. Нека спрем с този рефрен за репресии. Репресии няма, има нормални полицейски действия”, заяви и финансовият министър Асен Василев. 

“Управлението на Герб беше задкулисие паралелна държава”, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Партиите от коалицията определиха „случаят Борисов” като първа стъпка в борбата с корупцията.

“Трябва да почваме от някъде, защото хората няма да ни чакат”, каза Александър Дунчев от ПП. 

А Атанас Атанасов от БД заяви, че знае за “поне 50 случая, за които Борисов трябва да бъде разследван. И допълни:”Аз много бих се изненадал, ако прокуратурата го задържи”.

“Това е едно добро начало”, смята Виктория Василева от ИТН. ”Много се надявам да са изпипани добре всички процесуални действия, за да не гледаме пак филма “ние ги хващаме, те ги пускат”.

А опозиционните партии извън ГЕРБ разчетоха по свой начин арестите на Бойко Борисов и Владислав Горанов.  

“Такива действия е твърдят че са се чували през на изборите ноември и юли. Снощното действие, ако е от онзи род действия за нахлуване незаконно в домовете на хората, е безобразие”, коментира от кулоарите Мустафа Карадайъ.

“Както корупцията е престъпление, както нарушаването на конституцията е престъпление и за тях трябва да се носи наказателна отговорност - арест - обвинение - процес и затвор”, каза и Костадин Костадинов от “Възраждане”.

А във Facebook лидерът на “Има такъв народ” написа, че никой не е над закона и цитирам: Бойко Борисов? Дълга история с много въпроси и малко отговори. Е, време е вече да разберем.”

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари