Разтърсващата изповед на Шинейд О`Конър

0
Шинейд е с тежка форма на биполярно разстройство, от което тя страда от 20 години
Шинейд е с тежка форма на биполярно разстройство, от което тя страда от 20 години

Покойният Принс написа една от най-завладяващите романтични балади Nothing Compares to you, но песента едва ли щеше да се превърне в истински поп химн без гласа, който я изпълни - този на Шинейд О'Конър.

Дълбоките, разтърсващи вокали на ирландската певица десетилетия наред караха милиони хора по света да настръхват.

Проблемите със здравето и в личния й живот през последните години накараха фенове, критици и медии да обсъждат предимно скандалите около нея, оставяйки музиката й на втори план, съобщи Канал 3.

Мнозина не знаят за борбата на Шинейд с тежка форма на биполярно разстройство, от което тя страда от 20 години. То е оставило следи навсякъде - в изборите й, в творчеството й, в личния й живот на съпруга и майка. През годините тя се опита да живее като омъжена жена няколко пъти, но резултатът бяха краткотрайни и нездрави бракове, които се разпадаха с гръм и трясък и още повече задълбочиха депресивните състояния на певицата. Тя е майка на четири деца. Джейк е от първия й брак с музикалния продуцент Джон Рейнълдс. Дъщеря й Ройзин е родена през 1995 г. - тя е от връзката й с ирландския журналист Джон Уотърс. Британският журналист Ник Сомърлад е баща на четвъртото й дете - Шейн. Заради болестта си и нестабилното си поведение преди няколко месеца талантливата ирландка изгуби правата над най-малкия си син. Шейн е само на 12 години и грижите за него бяха поети от TUSLA - службата за социални грижи в Ирландия.

През това време Шинейд е в Илинойс, САЩ, опитвайки се да се закрепи физически и емоционално. Уви, от октомври месец миналата година, певицата мина през деветте кръга на ада.

Непрестанните промени в настроенията, липсата на здрава семейна среда и отказаната подкрепа от страна на най-големия й син, сринаха Шинейд. Доказателство за това са смущаващите й публикации в социалните мрежи, където тя на няколко пъти дава сигнали, че мисли за самоубийство и че се чувства излъгана и предадена от най-близките си хора.

На 15 май певицата призова 12-годишния си син да поиска адвокат и да се опита да извоюва правото си да се върне под нейна опека:

"Отворено писмо до сина ми Шейн,

Опитвам се да си върна правото да се грижа за теб, но Tusla са чудовища. Не мога да направя нищо, те ме нараняват толкова много и ставам все по-зле, когато се доближа до тях.

Най-доброто решение за тебе е да се сдобиеш с адвокат. Естествено, че аз ще платя за услугите му. Твоят глас трябва да бъде чут - това ще бъде първият подобен случай и ще направиш история! Искаш да бъдеш с майка си, но някой те спира! Гаврят се с твоята майка толкова много, че тя не може да те освободи от тях. Твоят адвокат ще го направи, вместо мен! Ако никой не позволи да се върнеш при мен, то отиди при Джейк (най-големият син на певицата)"

В неделя  сутринта Шинейд излязла с колелото си, облечена в черен кожен панталон и по лека връхна дреха. Обаждане по телефона от загрижен близък на певицата, който не се представил, вдигна полицията в Чикаго на крак. Съобщение от органите на реда дава кратко описание на певицата с уточнението, че тя има склонност към самоубийство. След 24-часово издирване тя е открита в хотел и откарана в болница.

Малко след като е открита Шинейд отново излива чувствата си в социалната мрежа, където нейните фенове непрекъснато я призовават да потърси лекарска помощ:

"Отворено писмо до Джон Рейнълд (баща на първородния й син)

Кажи на нашия зъл син, че човек, който страда от две ужасни болести, чиито симптоми включват суицидно поведение, не може да бъде манипулативен. Той е същият шовинист и хулиган като дядо си. Вие всички ме изоставихте заради това, че искам да се самоубия. Вие ме зарязахте и искахте да умра.

Джейк знае, че имам ментални проблеми и въпреки това ми се нахвърля. Кажи му да престане да се държи, сякаш му пука дали ще умра. Малък лъжлив глупак. Всичко, което го интересува е това как се чувства той.

Всички вие по-скоро се молите да умра, защото ще ви съдя до дупка за това, което ми причинихте и за това, през което минавам.

Татко, ти направи същото с мама.

Джон, Джейк ще направи същото с Шейн, каквото ти направи с него.

Джейк, стани попечител на по-малкия си брат Шейн и му поднеси извинение за това, че го използва като оръжие, за да накажеш мен. Той не е виновен. Ще ти изпратя пари. Използвай ги за лекарства и за терапия, ако той се нуждае от тях. Аз никога няма да се върна при вас! Обясни на сестра си и на Шейн защо мама е изчезнала от живота ви. Ще трябва да живеете с това. Ако не успея да се самоубия, то ще плащате медицинските ми разходи за менталните вреди, които ми нанесохте, защото вие сте причината за тях.

Джон, на всеки три месеца ми пращаш бележки, за да плащам сметките ви за по 20 хиляди, а хората те смятат за ангел! Истина е, че "жената е негърът на света" (по песента на Джон Ленън).

Никога не съм поискала и пени от бащите на децата ми. Ако ти и баща ми ме бяхте убедили да направя, каквото искахте - Джейк днес нямаше да е жив. Та вие ме закарахте до болницата и ме накарахте да направя аборт, за бога! Само аз се борих за него, защото е мое дете и го обичам. Колко жени накарахте да направят аборт, ти и баща ми? Дали изобщо сте ги броили?

Джейк, ти уби майка си по един или друг начин. Накара ме да отида на друг континент, в опит да оцелея. Ти ме накара да изоставя децата си, а после ти сам ги изостави. Ти си този, който има нужда от психиатър. Всички вие.

Ще ви видя в съда. Ще ви съдя за щети. Неспособна съм да работя, изгубих доходите си заради вас. Имам огромни сметки за лечението ми.", това е само част от изповедта на Шинейд.

Преди дни стана ясно, че известен водещ и приятел на Принс я съди за огромна сума пари след нейно изказване, че той години наред е снабдявал покойния певец с дрога. Водещият Арсенио Хол заяви, че не е говорил с изпълнителката от 25 години и думите й са "манипулативна лъжа".

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари