Разследват случая с умъртвените сърни в зоопарка в Благоевград

0
9 сърни са били отровени в зоопарка в Благоевград
9 сърни са били отровени в зоопарка в Благоевград Снимка: Зоопарк Благоевград

9 сърни са били отровени в зоопарка в Благоевград

Община Благоевград се самосезира и започна проверка във връзка с откритите мъртви животни на територията на ЗоопаркБлагоевград.

След подаване на сигнал на мястото на инцидента са се отзовали служители на зоопарка и звено "Инспекторат" към Община Благоевград, след което са били извикани екипи на Областна дирекция на МВР – Благоевград, както и ветеринари от София. Иззети са записи от камерите за видеонаблюдение, които и в момента се преглеждат. Образувано е досъдебно производство, предава Bulgaria On Air.

По повод информацията, която се появи в социалните мрежи от потребител, който твърди, че е бил на място и е подал сигнала, кадрите от видеонаблюдението показват, че същата жена не е била в района на зоопарка през вчерашния ден.

Във връзка с публикации в социалните мрежи, в които се разпространява клип от мястото на инцидента с твърдението, че животните са убити от ваксини, Община Благоевград уточнява, че ваксинация на обитателите не е била извършвана. За съжаление обаче това не променя факта, че част от любимците, обитаващи благоевградския зоопарк са мъртви. Община Благоевград ще продължи да работи по случая и да оказва пълно съдействие на компетентните органи.

"Категорично мога да кажа, че на животните не са поставяни ваксини, извършено е обезпаразитяване на всички обитатели в зоопарка преди два дни. Оцелелите сърнички са изведени от ограждението, където живеят, мястото е почистено основно, след което те са върнати отново там“, подчерта управителят на зоопарка Крум Попниколов.

Апелираме към жителите и гостите на Благоевград да не се доверяват на фалшиви информации, които се разпространяват в социалните мрежи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари