Разследват кражби от църкви в три русенски села

0
И на трите места посегателството е станало чрез взлом
И на трите места посегателството е станало чрез взлом Снимка: zvezdichka.blog.bg

На 1 ноември в РУ – Две могили кметът на с. Острица е сигнализирал полицаите за проникване в църквата в селото, извършено през нощта.

Служителите на реда веднага са се заели с изясняването на сигнала. Сформирана и изпратена е оперативна дежурна група, която е извършила оглед на място. Изяснено било, че престъплението е станало във времето от 18:00 часа на 31 октомври до 08.00 часа на следващия ден, като е установено счупване на бравата на входна врата и огъната решетка на прозорец.

Липсвали икона и църковна одежда, за които не е уточнена стойност. По случая е образувано досъдебно производство.

Веднага след получаване на първия сигнал служителите на РУ – Две могили са влезли във връзка и с други, съседни населени места в региона, при което през деня в петък е станало ясно за още две подобни посегателства в храмове в селата Каран Върбовка и Пепелина.

При последвалите огледи на място е установено, че от църквата в Каран Върбовка, след взлом на решетка на входната врата са взети 4 малки икони с размери 30 х 40 см, за които не са уточнени с какви изображения са, както и кутия за парични дарения на църквата, но няма информация каква сума е имало в нея и щетите тепърва ще се изясняват.

В храма в с. Пепелина, полицаите са документирали, че проникването е извършено след срязване на халките на катинар към входната врата.

Заявена е липсата на сума пари в монети – около стотина лева. 

По тези два случая също са образувани дознания в РУ – Две могили и е започнало разследването им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари