Разследват кражби на ток в Юделник

0
В полицията са подадени сигнали от служители на електоразпределителното дружество
В полицията са подадени сигнали от служители на електоразпределителното дружество

Незаконно присъединяване към електроразпределителната мрежата в с. Юделник се разследва от РУ – Сливо поле. 

Вчера в полицията са подадени сигнали от служители на електоразпределително дружество, че в село Юделник е осъществено неправомерно присъединяване на към ел.мрежата на два адреса.

Те са посетен от дежурна оперативна група на полицията. Извършен е оглед на местопроизшествие, в присъствието на служителите от дружеството. В първия случай е станало ясно, че в подпокривно пространство на къща, към уводния захранващ проводник, е бил прикачен друг проводник, който захранва с електроенергия пристроена към къщата едноетажна сграда.

По този начин електроенергията, отвеждана чрез прикачения проводник, не се е отчитала от електромер. В другия случай е установено, че в електромерно табло, разположено на стена на къща, е направен монофазен контакт, който се захранва от проводник, свързан директно към уводния захранващ проводник.  Така електроенергията, преминаваща през монофазния контакт, не се е отчитала от електромера. По случаите са образувани досъдебни производства, срещу неизвестни извършители, за престъпление по чл.234в, ал.1 от НК.    

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари