Разследват дали таксиметров шофьор употребява наркотици по време на работа

0
Мъжът е заснет на видео, разпространено в социалните мрежи
Мъжът е заснет на видео, разпространено в социалните мрежи Видео: NOVA

Мъжът е заснет на видео, разпространено в социалните мрежи

Клип, на който се вижда как таксиметров шофьор употребява прахообразно вещество, взриви социалната мрежа. На кадрите ясно личи телефонът на голяма компания за превоз. Оттам обясниха, че шофьорът вече е уволнен, а прокуратурата започна разследване по случая.

Клипът е от средата на този месец и на кадрите се вижда как шофьорът събира върху хартия прахообразно вещество, което след това смърка.

Софийската районна прокуратура се самосезира, изискана е справка от таксиметровата компания за установяване самоличността на водача”, заяви пред NOVA Невена Зартова, районен прокурор на София.

От таксиметровата компания уточниха, че клипът е заснет преди 3 седмици. А в позиция на официалната си страница в социалната мрежа уточняват, че нямат договор с този шофьор от края на миналата година. По техни данни, МВР дори е спряло автомобилът от движение.

Незабавно, когато стана достояние лично за мен, постанових самосезиране”, каза Невена Зартова.

От Съюз „Такси” обявиха, че в София има над 6 000 таксиметрови автомобила. И не изключват сред шофьорите да има такива, които употребяват наркотици или алкохол, дори когато превозват пътници.

Те са една проекция на цялото общество. Всички негативни неща, не само приятните неща, които могат да се случат на един човек, нормален, се случват и при нас”, коментира Кирил Ризов, председател на Съюз „Такси”.

Според бранша обаче целта на този клип е не уличаване на конкретния шофьор, а компрометиране на таксиметровите услуги като цяло.

Има такива случаи, когато не можеш да откриеш водача, или пък откриваш водача, но не можеш да откриеш автомобила, защото той някъде си го е скрил. Той в това отношение става част от нерегламентирания превоз”, каза Кирил Ризов.

От Съюза напомнят, че освен ДАИ и КАТ, шофьорите се санкционират и от вътрешни за всяка компания инспектори. Затова недоумяват как клипът е качен в социалните мрежи, вместо първо да се уведоми съответната фирма.

Съответната таксиметрова компания, ако по бранда е ясно коя е тя, до няколко часа - стикерите вече не съществуват, водачът е уволнен. Той вече не е някаква част от тази компания”, обясни Ризов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари