Разследват българи в Испания за боеве с петли

0

Българи са арестувани в Палма де Майорка при мащабен удар на испанската полиция срещу наркотрафика.

При операцията се оказва, че интернационалната банда има и 140 бойни петела, използвани за битки със залози на черно.

Освен нашенците членове на престъпната група са нигерийци, южноамериканци и испанци - задържани са общо 19 човека. Бос е възрастен местен мъж. Очакват се нови арести, тъй като част от свързаните с групировката не са открити при стартиралата операция Sentina-Block, пише България Днес.

Агентите на националната полиция разследвали част от групата, за която получили информация, че търгува с дрога на Майорка. В арестите и обиските се включват и командосите от групата за специални операции GEO.

Първо са арестувани 5 човека, в които са намерени 2 килограма хашиш. Те "пропели" пред полицаите и два дни по-късно на топло са прибрани още четирима, а в домовете им са намерени килограм марихуана, 160 грама хашиш и близо 26 000 евро кеш.

Следва същинският удар, при който полицаите и командосите прибират още 10 човека. Намерени са 310 грама кокаин и още 27 000 евро. Парите и дрогата са крити на странни места, включително в играчките на децата на един от дилърите.

В една от къщите е намерена цяла стая с 230 бройки разсад марихуана, в градината имало кът, засаден с растения. Открити са още 13 килограма готов за продажба канабис.

При обиска на друга къща в двора й ченгетата се натъкват на гледка, която не очакват. Там са разположени 115 клетки, в които са затворени 140 бойни петела. Пет от кафезите са преносими, за да могат птиците да бъдат транспортирани за битките.

В момента освен за наркотрафик и наркоразпространение българите и колегите им се разследват за незаконни боеве с петли със залози на черно.

В навечерието на Sentina-Block още деветима българи са прибрани в испанските арести. Те са арестувани за кражба на луксозни коли, след като опоскали возилата в два мадридски квартала, а впоследствие ги продавали с фалшиви документи.

Освен в столицата са заловени в Сарагоса и Гипускоа. В тайни гаражи са намерени 20 обявени за издирване коли, на стойност около милион евро. Нашите са се специализирали освен в кражбите и в пренабиване на номерата на двигателите и рамите и фалшифициране на документите на колите.

Системата е уникална и неизползвана до момента - документите и регистрационните номера са правени в Швеция. Така нашенците придавали на колите вид, сякаш са собственост на шведски граждани, и по този начин ги изкарвали от Испания и продавали из Европа.

Разкриването на бандата става сравнително случайно. Българин с кола с фалшиви шведски номера се пробвал да напусне Испания през малката провинция Гипускоа на границата с Франция. Той е разкрит, а оттам и останалите от групата. При разследването се оказва, че всички коли са свити в два мадридски квартала. "Хорталеса" и "Посуельо".

При обиските са намерени супер модерни устройства от последно поколение, които са използвани при кражбите за заглушаване на аларми, разбиване на имобилайзери и отключване. Също така много документи, фалшиви регистрационни номера, пособия за пренабиване на числата на рамата и двигателя.

Залагат и на декоративни рибки

На Балеарските острови битките с кучета са строго забранени, а властите усърдно преследват и тези между петли.

Затова сега модата на Майорка е да се залага на боеве между декоративни рибки.

За целта се използват тези от род Бета. Въпреки размерите си от не повече от 5-6 сантиметра са известни с агресивния си нрав. Те са териториален вид и ако два мъжки попаднат в един аквариум, много често се бият до смърт. Тъй като произхождат от Югоизточна Азия, са наричани "бойците от Сиам" (старото име на Тайланд).

Вестник "Диарио де Майорка" съобщи, че в магазините за акваристи на острова останали само женски бети, защото всички мъжки са изкупени.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари