Разследванията срещу Ненчев го вкараха в болница

0
Министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев е бил приет във Военномедицинска академия заради високо кръвно
Министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев е бил приет във Военномедицинска академия заради високо кръвно Снимка: БГНЕС / Архив

Министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев е бил приет във Военномедицинска академия заради високо кръвно, съобщи вестник „Труд“.

Той е бил прегледан в сряда вечерта. Преди обяд министърът на отбраната в оставка присъстваше на честването за 125-ата годишнина от основаването на ВМА, но след това не е бил на работа.

Междувременно военни прокурори извършват проверки в министерството във връзка с разследванията срещу Ненчев. Преди седмица говорителят на държавното обвинение Румяна Арнаудова обяви, че министърът е натиснал свой подчинен да извърши престъпление по служба, като сключи неизгоден договор за ушиването на военните униформи, пренебрегвайки обществена поръчка, спечелена от друга фирма.

Това беше второто обвинение срещу Ненчев, след като беше обвинен за ремонта на изтребителите МиГ-29.

Скандал предизвика и обявена в сайта на Министерството на отбраната продажба на терени, които в момента са частна държавна собственост под управление на военното ведомство. 

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари