Разселват семействата на участниците в мелето в Казанлък

0
Целта е да бъдат предотвратени подобни прояви и сбивания
Целта е да бъдат предотвратени подобни прояви и сбивания Снимка: Георги Манев / БНР

Целта е да бъдат предотвратени подобни прояви и сбивания

В съседни села ще бъдат разселени семействата на участниците в сбиването в центъра на Казанлък, което стана през март т.г. , съобщи директорът на Областна дирекция на МВР - Стара Загора ст. комисар Лазар Христов след среща с кмета на община Павел баня Иса Бесоолу.

На работната среща присъстваха още кметът на Павел баня Иса Бесоолу, началникът на Районно управление – Казанлък главен инспектор Петко Стойнов, както и кметовете на селата Тъжа и Манолово, откъдето са двете фамилии, участвали в масовото сбиване, предаде БТА.

"Целта ни е да провокаторите и инициаторите на подобен тип сбивания да бъдат разселени в различни населени места, за да бъда предотвратени подобни прояви и сбивания“, посочи ст.комисар Христов. „Инцидентът е прецедент, тъй като и преди е имало спречквания между двата рода, но те не са били с такива мащаби. Извадихме си нашите поуки като структура, която трябва да осигурява обществения ред. Подобрили сме комуникацията и съвместната работа с кметовете на малките населени места, за да ни подават информация за всеки вид провокация от страна на техни съграждани“, допълни директорът на Областната дирекция на МВР. Когато има съдебни заседания лично кметовете ще проверяват кои лица, които са призовани за съответното дело така, че да не ходят и други хора. Ще се работи и съвместно със съдебните институции, за да се вземат необходимите мерки при подобен тип дела”, обясни той. Пътуващите за делата ще бъдат проверявани както на излизане от съответното населено място, така и на влизане в Казанлък, а в района на Съдебната палата ще бъде осигурявана засилена охрана, подчерта Христов.

Кметът на община Павел баня обясни, че около 45 души, настанени в село Манолово, ще бъдат преместени в селата Тъжа и Скобелево. Той обясни, че членовете на двата рода са регистрирани на различни адреси в села Тъжа, но към момента те не живеят там.

По време на срещата е взето решение за създаване на организация за незакриване на учебните заведения по населените места и извозване на децата с общински превоз, за да могат те активно да посещават училища и детски градини. Целта е децата да бъдат интегрирани. Набелязани са и мерки за подобряване на видеонаблюдението в населените места, увеличаване на нарядите на служителите на МВР. „Ще бъде разкрит допълнителен щат за Районното управление в Казанлък“, каза още ст. комисар Христов. Той припомни, че в момента тече процедура по конкурс за единадесет младши изпълнителски брой за участъците в Павел баня и Казанлък. И посочи, че условията за работа на служителите са много подобрени.

Днес е било взето решение и за закупуване на допълнителни транспортни средства от община Павел баня, които да бъдат предоставени безвъзмездно на служителите на реда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Кой
    Ще плати медицинското обслужване на пострадалите от боя. Тия трябва да полагат обществено полезен труд, не сме съгласни да обслужване с данъците си тия пещерни хоро
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари