Разпитаха Румяна Бъчварова в столичното следствие

0
Бъчварова бе разпитана в столичното следствие за турските ваксини
Бъчварова бе разпитана в столичното следствие за турските ваксини Видео: БГНЕС

Вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова бе разпитана в столичното следствие за турските ваксини.

На въпрос за какво ви разпитваха, Бъчварова отговори, че не е редно да се разказва за какво.

„Установихме как е минала писмената процедура за решението от 28 май и обясних както обикновено”, добави тя. На въпрос дали са й показали подписа й и дали са я питали дали е нейният, тя отговори, че даже не са я питали дали е нейният, предаде БГНЕС.

„Да, подписано е, пристига по писмените процедури. Има проект на решение и документация, която върви с него, която се проверява от този, който дава решението за подпис в администрацията на Министерски съвет. Не може един вътрешен министър или друг министър да взема решения по целесъобразност, затова администрацията трябва да бъде подготвена и да се даде решение”, коментира Бъчварова,

Щом се е стигнало до това да се предложи за подпис, се предполага, че всички са си свършили работата. Затова има и доверие към тази процедура и се вземат такива решения. Не съм участвала в дебата по тази тема. На правосъдието трябва да се съдейства, това не е нередно. Даже всички сме длъжни да съдействаме, за да се изясни конкретният казус, добави Бъчварова. Не мисля, че това е политически натиск, а процедура. Всички трябва да сме наясно, че трябва да се случи, за да отпаднат съмнения или ако има такива, да се потвърдят, поясни вътрешният министър в оставка.

Дори и в оставка ние сме министри и си вършим работата. Не съм гледала толкова подробно, щом преценяват, че са необходими толкова брой подписи, това е процедура, отбеляза още Бъчварова.

Междувременно за разпит в следствието пристигна министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари