Разкриха наркооранжерия и незaконна ферма за криптовалута в Ломско

0

Разкриха наркооранжерия и незaконна ферма за криптовалута при специализираната полицейска операция в Ломско.

Вчера, след получен сигнал, служителите на реда предприели проверка в производствени постройки на бивш военен завод в ломското село Сталийска махала, собственост на 55-годишен местен жител с криминалистически регистрации.

Било установено, че ползвател на една от постройките е 50-годишен многократно осъждан мъж от с. Трайково. В сградата, ползвана от мъжа, е открита оборудвана с вентилационна, отоплителна и напоителна система оранжерия със засадени общо 60 растения от вида на конопа, достигнали височина около 60 см, с общо тегло на листната маса 2,2 кг. От помещението са иззети също препарати за растителна защита, торове и инсталация за тяхното дозиране. Последвало претърсване и на две къщи, обитавани от мъжа, където е установено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. Открити са и нефункциониращи помещения, пригодени за оранжерии за отглеждане на канабис, иззета е пластмасова кутия с 1,5 грама зелена листна маса канабис.

Мъжът е задържан в полицейския арест за 24 часа.

В съседна сграда, стопанисвана от 55-годишния мъж, криминалистите установили монтирани 71 компютърни, ползвани за добиване на криптовалута. Изяснено е че те бивали захранвани чрез електрически проводник, вкопан в земята и свързан директно към трафопост след измервателните му уреди, с което са създадени условия за неотчитане на потребената електрическа енергия. Местопроизшествието е посетено и от екип на електроразпределителна компания, по чиито данни консумираната електроенергия на денонощие се оценява на над 1000 лева. Устройствата са демонтирани и иззети.

По случаите са образувани досъдебни производства, работата по които продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Смеех се на дебелите - надебелях...
Смеех се на лудите - полудях...
Сега се смея на богатите.
Няма ефект!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари