Разкриха извършителите на убийството на 16-годишното момче от Кнежа

0
Работи се по няколко версии за тежкото криминално престъпление, поясниха от МВР
Работи се по няколко версии за тежкото криминално престъпление, поясниха от МВР

Разкрити са двамата извършители на убийството на 16-годишно момче в гр. Кнежа

Това съобщи наблюдаващият прокурор Николай Пачевски на брифинг, който се проведе днес, във връзка с наблюдавано досъдебно производство от Окръжна прокуратура-Плевен за извършено убийство на непълнолетен жител на град Кнежа. В него участваха заместник-окръжният прокурор на Окръжна прокуратура-Плевен Николай Пачевски, директорът на ОД на МВР град Плевен Веселин Вътов, заместник-директорът на ОД на МВР град Плевен Николай Николов, началникът на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР - град Плевен Христо Терзиев и началникът на група „Криминална полиция“ при РУ Кнежа Анна Попова.

Наблюдаващият прокурор Николай Пачевски изнесе информация за извършеното до момента разследване по досъдебното производство. Той съобщи, че са установени двама извършители, с които пострадалият не се е познавал, и е локализирано точното място на престъплението.

Към момента единият от извършителите е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 115 от НК и е задържан за срок до 72 часа, а по отношения на другия също предстои привличане и задържане за срок до 72 часа, след което в Окръжен съд-Плевен ще бъде внесено искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и за двамата.

Разследването по случая започнало вчера след сигнал за открито безжизнено тяло на непълнолетен младеж в района на Кнежа, гласи иноформация от МВР. В хода на оперативно-издирвателните и процесуално-следствени действия, предприети от криминалисти от ОДМВР-Плевен, е установено, че 17-годишният за последно е бил видян на 28 срещу 29 ноември да се качва на автостоп в автомобил. Според събраните до момента данни, жертвата не се е познавала с двамата задържани. Той е поискал да го закарат с автомобила им от Кнежа до Бяла Слатина и да го върнат обратно. При връщането към Кнежа между тримата е възникнал конфликт, довел до убийството.

Задържаните не са криминално проявени. Единият вече е с наложена мярка за задържане за срок до 72 часа, предстои такава да бъде наложена и на другия заподозрян в убийството. След това ще се пристъпи и към вземане на постоянна мярка за арест, посочи зам.-окръжният прокурор на Плевен Николай Пачевски.

Работи се по няколко версии за тежкото криминално престъпление. Няма данни за напрежение, както в Кнежа, така и в Бяла Слатина, уточни директорът на МВР-Плевен ст. комисар Веселин Вътов.

Прокурор Пачевски посочи, че извършителите са изпробвани за наличие на алкохол в кръвта и наркотични вещества. Резултатът е бил отрицателен. Липсват доказателства за отвличане на пострадалия, а поводът за убийството е възникнал конфликт. Извършени са редица действия по разследването в това число и няколко претърсвания и изземвания на различни адреси.

Директорът на ОД на МВР град Плевен Веселин Вътов отрече убийството да е тип „битово“, като заяви, че това е жестоко и емоционално убийство. Посочи, че за краткото време са изградени няколко версии по които се работи.

Процесуално-следствените действия продължават под ръководството на Окръжна прокуратура-Плевен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари