Разкриха депо за наркотици в Исперих

1

Задържани са членовете на престъпната група

Организирана престъпна група за трафик на дрога е разбита при специализирана полицейска операция, проведена на 11 ноември от служители на Сектор „БОП”- Русе и РУ-Исперих. Около обяд на територията на ОДМВР-Велико Търново е спрян автомобил „Ауди” с шуменска регистрация, в който са открити 500 хил. хапчета „Екстази”. Водачът на автомобила, който е част от групата, е задържан. Същия ден в условията на неотложност са предприети действия по претърсване и изземване в три апартамента, наети в град Исперих от участниците в престъпната група. В едно от жилищата е установен 56-годишен турски гражданин, т. нар. „тартор” на групата и множество мобилни телефони. Във втория апартамент, обитаван от задържания в Търново мъж, са открити 2 броя таблетки „Екстази” с тегло 1,9 грама, идентични с намерените в автомобила. В третото жилище, обитавано от 60-годишен мъж с двойно гражданство, под матрака на спалнята са открити 13 сака, пълни с глави марихуана, опаковани за износ.

Квартирите в град Исперих са ползвани като депо за наркотиците.

Общото тегло на откритата дрога е 57,475 кг суха тревиста маса. Установените на място двама мъже са задържани в РУ-Исперих. По случая се води досъдебно производство по чл.354 А, ал.1 от НК по описа на Районно управление - Исперих.

Предстои на тримата да бъдат повдигнати обвинения. С прокурорско постановление мярката им за задържане е удължена на 72 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари