Разказ на полицая, получил сигнала за кражба на ток от зам.-директора на ОДМВР - Ловеч

2
Подлагани ли са на натиск служители на МВР
Подлагани ли са на натиск служители на МВР Видео: NOVA

Подлагани ли са на натиск служители на МВР

Остра реакция на синдикатите в МВР след излъчения вчера репортаж за полицейския шеф, подсъдим за кражба на ток. Униформени твърдят, че е погазен етичният кодекс на вътрешното министерство. 56-годишният Георги Иванов е шеф на „Криминална полиция” и заместник-директор на ОД на МВР – Ловеч.

Полицаят, отзовал се на телефон 112 през 2019 година, когато енергото констатира незаконно свързване към мрежата в дома на разследвания заместник-директор, проговори пред NOVA. Иван Павлов е член на Синдиката на служителите в МВР (СФСМВР). Той има над 30 години стаж в системата. Павлов е бил разпитан по случая.

Казва, че е изненадан от реакцията на шефовете на Районното управление. „За мен е изненада. Аз разбирам, че те не го осъзнават и не го възприемат в техните очи и спрямо тяхната ценностна система като някакъв проблем – дори напротив”, коментира Павлов. „Виждам, че те са едни дълбоко чувствителни хора с голяма загриженост. Тази загриженост по отношение лично на мен продължава вече около година. Много голямо внимание ми отделят”, иронично каза полицаят. Той призна, че е излязъл в неплатен отпуск, за да не продължи „това внимание, тази загриженост” към него.

По думите на Павлов казусът бил известен на жителите на Ловеч. „Въобще не ме учуди реакцията на МВР, защото, за да се извършва всичко това, което се извършва върху служителите, това не може да става без знанието, съгласието и благословията на някой високопоставен в системата на МВР. Аз се уверих лично в това нещо, след като направих среща с министъра на вътрешните работи и заместника му”, каза още полицаят. Той твърди, че зам.-министърът на МВР го посъветвал да търси правата си в съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари