Разграбиха картини на Вежди Рашидов

1

60 изящни акварела в необичаен за него малък формат разпродаде за 30 мин Вежди Рашидов (някои от тях още преди да бъдат окачени на стената).

Едно от неговите необикновени бели дървета, рисувани през прозореца на болничната стая в клиниката в Германия, стана собственост на министърката на енергетиката Теменужка Петкова, информира 24 часа.

Във вторник министърът на културата подреди изложбата “Прозорецът” в столичната галерия “Арте”, чието пространство много цени. Това са негови работи, рисувани, както той сам признава, по време, когато се е борил за живота си. Именно акварелите и възможноста да твори са били за него като арттерапия.

В края на миналата година лекарите откриха на Рашидов злокачествени образувания на гласните струни и му препоръчаха спешно лъчелечение в Германия. Там той предстоя 80 дни и донесе 60 акварела, с които сега нареди изложба. Цените им са символични - по 500 лева, а всички средства ще бъдат дарени на кликата по детска онкология при болница “Царица Йоанна” - ИСУЛ.

Вернисажът на министъра продължи над 2 часа, а публиката преля от галерията по ул. “Раковски”. Той беше уморен, но и много щастлив, че вижда около себе си толкова приятели. Отдели време да поговори с всеки. След гостите бяха министрите на земеделието и правосъдието - Десислава Танева и Екатерина Захариева, омбудсманът Мая Манолова и Константин Пенчев, политици, бизнесмени, медийни шефове и тв продуценти, лекари, много писатели и художници, приятели на Рашидов. Изложбата ще може да се види до 8 май.

"Всичко бе страхотно и много емоционално, видяхме един необикновен Вежди”, коментираха зрителите, усетили колко дълбоко и силно художникът преживява тази изложба.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари