Раздробеността на протестните сили е най-голямото зло за нас

0
Ето виждате реалните резултатите на преднамерения провал на Слави - Гешев е оставен на мира., парламентът няма да приеме гласуване по пощата и електронно гласуване, няма да се сменят шефовете на регулаторите
Ето виждате реалните резултатите на преднамерения провал на Слави - Гешев е оставен на мира., парламентът няма да приеме гласуване по пощата и електронно гласуване, няма да се сменят шефовете на регулаторите Снимка: БГНЕС / Архив

Тъй като бъркотията е значителна и единствените които печелят са ГЕРБ и ДПС, отново да припомня базисни неща.

ИТН получи мандат и на нея се пада отговорността да го реализира със средства и по начин, който да доведат до успех. Фактът че надцени силите и възможностите, показва, че Слави ще продължава да търси да противопостави линията на "анти-системност" с театрални елементи /нови хора, одежди различни, обръснати глави, изобщо бунтари/ на линията на промяната на системата /с реалните и рационални действия за демонтаж на Системата/.

Разбирам, че министри от служебното правителство подготвят политически проект, с който да участват в следващи избори и да вземат "своето" от електората.

Тази раздробеност на демократичните и протестърски сили е най-голямото зло.

Като се има пред вид, че от Слави "игра в екип" с други играчи е невъзможна, призовавам ДБ, ИБГНИ и служебните министри в лично качество да започнат консултации за формиране на широка коалиция на промяната. Тъй като проблемите със взаимодействието винаги раждат напрежение вътре в самите участници - ДБ например, тази коалиция ще стъпи на разбирането за общо управление на страната в случай че съумеят да спечелят достатъчно представителство на изборите.

Предупреждавам, тази коалиция трябва да получи статут на първа сила, за да може да диктува условия, темпо, и посока и да принуди ИТН да се върне към разумно действие. Идеята е, подобна "първа сила" да има достатъчно гласове в Парламента или да управляа сама /идеята че е реално може да управлява ще привлече към нея допълните гласове защото ще представи на избирателя достоверна надежда за това че ще формира правителство/ или ако има нужда от подкрепа тя да е само от една сила - за предпочитане ИТН /като младши партньор/ или БСП /тематична реформаторска коалиция/.

Най-ценното в подобна коалиция е че ще катализира ферментацията и в самата ГЕРБ.

И да, следва да се отчитат специфичните особености на явяване на следващите парламентарни избори заедно или близко с президентските. Не виждам огромен проблем да бъдат заедно, особено технологично с две карти.

Има обаче едно неотменимо условие - гражданската активност. Без нея - задкулисието ще победи. Ето виждате реалните резултатите на преднамерения провал на Слави - Гешев е оставен на мира., парламентът няма да приеме гласуване по пощата и електронно гласуване, няма да се сменят шефовете на регулаторите, приемат закони за съдебна реформа, отменят поправките в законите, които на практика направиха несменяеми шефовете на държавни дружества.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари