Раздадоха на деца брошури, подтикващи към самоубийство

0

Религиозни брошури са били раздавани на концерта на MTV във Варна.

Това съобщава petel.bg., позовавайки се на очевидец.

 Тя била под формата на комикс и призовава за регистрация в сайт в интернет.

Брошурите бяха раздавани по време на концерта на МТВ, но не на мястото на концерта, а отпред близо до входа. Самия фестивал няма нищо общо, а те използват явно това, че има голямо струпване на млади хора“, уточнява очевидецът.



Гражданинът е направил и собствено разследване на съдържанието и източника на брошурата. Ето изводите, които споделя той: „От внимателно прочитане и тълкуване може да се заключи, че сектата насочва към самоубийство, защото на стр. 8 се казва, че „Бог заповяда на своя народ да дава жертви, след това по заобиколен начин се пита: „твоето решение къде ти ще прекараш вечността е...”.



Сайтът за контакт в брошурата: euroyouthoutreach.org насочва към регистрация, където всеки може да се логне с регистрацията си от фейсбук. Логвайки се по този начин, даденият потребител дава своите данни на администраторите от сайта, и не е изключено този потребител да бъде подложен на вторичен натиск или заплахи след това.

Сайтът е направен на български език, като за фон на сайта е избрана снимка от Варна, като зад IP адреса на обновяване на сайта стои американски адрес в гр. Хюстън. Регистриран е в офшорна зона, в държавата Панама, като адресът вероятно е фалшив
“, пише той.

Източник: Petel.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари