Разбиха престъпна група, внасяла български просяци в Швеция

0
Шведската полиция разби международна престъпна група за трафик на хора
Шведската полиция разби международна престъпна група за трафик на хора

Шведската полиция разби международна престъпна група за трафик на хора, внасяла български просяци в Швеция, съобщи местната редакция на The Local.

Полицейската операция срещу трафикантите се е провела при сътрудничеството на българските власти в леновете Крунубери и Калмар, както и на българска територия.

Задържани са четирима мъже и една жена по подозрение в участие в трафик на хора, пети мъж е арестуван за пране на пари. В България са двама мъже на възраст между 40 и 60 години, за които е издадена заповед за екстрадиция в Швеция. Българската полиция издирва трети мъж, за когото предстои да бъде издадена международна заповед за арест, предаде Фокус.

Операцията е стартирала през април т.г., когато двама мъже са отвлекли българин във Векшьо и след това са го подложили на побой. 

В рамките на следствените действия полицията е успяла да проследи престъпната мрежа до основата й във Векшьо и е установила, че доставя в страната българи, принуждавайки ги да просят. Общо 20 българи – мъже и жени на възраст между 20 и 40 години, са станали жертва на трафикантите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари