Раненият полицай е в реанимация

0
Нападателят е криминално проявен, каза директорът на МВР - Стара Загора
Нападателят е криминално проявен, каза директорът на МВР - Стара Загора Снимка: Ралица Стефанова, БТА

Нападателят е криминално проявен, каза директорът на МВР - Стара Загора

Мъжът, който наръга полицай в Казанлък, е бил обявен за общодържавно издирване, каза пред медиите старши комисар Лазар Христов, директор на Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Той посочи, че извършителят на деянието е криминално проявен с четири регистрации за кражби и към момента е задържан в Районно управление (РУ) Казанлък. „Лицето е било зависимо и вероятно е било под въздействието на психотропни вещества“, допълни още ст. комисар Христов, цитиран от БТА. Задържаният е на 20 години.

Около 15:20 часа е получен сигнал в Областна дирекция на МВР и в Районно управление (РУ) Казанлък за пострадал полицейски служител. На място е установено, че двама разследващи полицаи от РУ-Казанлък са отишли в ромския квартал „Казмера“ „да призовават лице". Това е нещо, което не е свойствено за тях, тъй като в тази връзка, те трябва да ползват услугите и помощта на колегите си, които са от патрул или от криминална полиция. Това се е наложило поради липсата на служители, поради блокадите по пътищата, посочи още Христов.

На място в ромската махала лицето, което са търсили, не е било установено на адреса. След което по време на разговор с жители от квартала, полицаите са били заобиколени. Разговорът не е бил тип пререкание“, обясни полицаят.

В този момент се появява друго криминално проявено лице, което е счело, че търсят него. И изважда два ножа и тръгва да гони колегите. Единият от полицаите е наръган в гърба, вследствие на което му е оказана спешна помощ. Пострадалият е настанен в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ с пневмоторакс - проникване в гръдната кухина и е в реанимация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари