Ралица Кирилова отбеляза 70-годишен юбилей

1

Художничката празнува с уникална изложба, подредена в галерията на „Борисова“ 6 в крайдунавския град

Заместник областният управител на Русе Георги Георгиев поздрави русенската художничка Ралица Кирилова по случай 70-ата ѝ годишнина и по повод 40 години непрестанна творческа дейност. „Позволете ми да изразя възхищението си от произведенията Ви, които излъчват едновременно мъдрост и емоция. Вашият фин живописен усет кара зрителите да се вълнуват от всеки сюжет, защото ги провокира да търсят красотата в забързания делник. Поздравления, че устоявате на ежедневието и успявате да съхраните чувството към естетиката, преплитайки го с красотите на детайлите от настоящето. Изложби като тази са необходими, защото тя дава възможност на посетителите да осъзнаят непрестанно заобикалящата ни красота, а също така ни провокира да преоткрием смисъла на случващото се около нас“, каза Георгиев. Той пожела на Ралица Кирилова да създава произведения, които са все така богати откъм колоритно разнообразие и наситеност. Не на последно място заместник областният управител пожела на художничката здраве, радост от постигнатото до момента и още редица реализирани творчески инициативи.

Ралица Кирилова празнува двата си юбилея с уникална изложба, подредена в галерията на „Борисова“ 6 в крайдунавския град. Експозицията, която ще може да бъде разгледана до 17 април, включва любимите ѝ теми за рисуване, а именно: натюрморти и градски пейзажи от Русе и страната. В изложбата са включени 93 нейни картини, както и повече от 20 произведения на Цветан Симеонов. Повечето от представените картини не са показвани до момента. Сред техниките, на които е заложила Кирилова, са маслените бои и отчасти акварела. Това е 18-ата ѝ поредна изложба. Нейните учители са били Владимир Ангелов и Димитър Хинков.

Ралица Кирилова е родена в София през 1954 г. Израства обаче в Русе, където завършва дърворезба, а в последствие продължава обучението си в Дупница. Има близо 40-годишен трудов стаж като учител, като най-дълго време, повече от 30 години, преподава в ОУ „Отец Паисий“. Тя е преподавала и в ОУ „Братя Миладинови“, както и в ПЧУ „Леонардо Да Винчи“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари