Ръководството на затвора в Ловеч е преценило грешно Борис

0
Не е трябввало да го пускат на открит обект
Не е трябввало да го пускат на открит обект

ГЕРБ и БСП влязоха в остър спор за поредния беглец от затвора, след като по искане на социалистите в парламента не дойдоха министрите на правосъдието и на вътрешните работи, а само заместникът на Цецка Цачева - Николай Проданов. 

"Вероятно става въпрос за грешна преценка от страна на ръководството дали затворникът може да работи на открит външен обект", предположи зам.-министърът на правосъдието в пленарната зала, предава Канал 3. По думите му това окончателно ще установи проверката, която тече. 

"Въпросът е какви затвори подхождат на демократична България - да наблегнем на изолацията или на превъзпитанието чрез труд , коментира Проданов. Той постави въпроса за размишление на депутатите, като посочи, че у нас на труда се отделя важно място във връзка с превъзпитанието на осъдените и изтърпяващи наказание "лишаване от свобода". 

След изслушването социалистите останаха недоволни, понеже председателстващият заседанието Емил Христов ги отряза от задаване на въпроси. 

Възникна спор и четене на текстове от правилника на НС от страната на управляващи и опозиция. 

"Не се намираме в никаква форма на контрол, имаме право само на информация", каза зам.-шефът на НС Емил Христов. Не споделям, че е изслушване, опъна се той. От БСП скочиха, че хората са притеснени и Народното събрание е мястото, където могат да се успокоят страховете им. 

Иван Ченчев поиска още вчера от името на лявата група Цачева и Радев да се явят в парламента заради избягалия затворник. Данаил Кирилов го захапа за термина "да се явят", при което Филип Попов му прочете, че точно така пише в Правилника на НС. 

"Г-н Кирилов казва, че колегата Ченчев не употребил правилния термин. В правилника пише да се явят, а не тук от трибуната да ни се говори за ланския сняг!", опонира Филип Попов. 

"Ама бил се отклонил. Какво прави във Варна тогава? Значи и във Варна има притеснение", заключи Ченчев, като посочи, че са вече петима затворниците, "отклонили се от правосъдието" от април до сега. 

"В Народното събрание зам.-министър, министър и който и да е от изпълнителната власт обяснява на хората, а не само на нас, и това е наш дълг", напомни Ченчев. 

В атаката се включи и Таско Ерменков. 

"Престанете опитите за скриване на важна за българските граждани информация! Гражданите ги интересува информацията, а не какво пише в правилника на НС!", реагира соцдепутатът, като посочи, че колегите му правилно се интересуват дали този човек е опасен за хората. "Нека зад процедурни формалности да не крием информация, която се отнася до спокойствието на гражданите", апелира Ерменков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари