Ракетна атака на хутите подпали петролен танкер в Аденския залив

0
Нападнат е корабът "Марлин Луанда", плаващ под флага на Маршаловите острови
Нападнат е корабът "Марлин Луанда", плаващ под флага на Маршаловите острови

Нападнат е корабът "Марлин Луанда", плаващ под флага на Маршаловите острови

Петролен танкер е в пламъци в Аденския залив след ракетна атака на хутите в Йемен. Снощи е нападнат корабът "Марлин Луанда".

Плаващият под флага на Маршаловите острови кораб е изпратил сигнал за помощ и е докладвал за щети. Американският ескадрен миноносец "Карни" и други кораби от международната коалиция оказват помощ на петролния танкер, съобщават от централното командване на Съединените щати, предаде БНТ.

Няма информация за ранени.

Нападението беше потвърдено и от говорител на армията на йеменските бунтовници. По-рано вчера две ракети, изстреляни от хутите, паднаха недалеч от друг плавателен съд, югозападно от Аден.

От ноември хутите не спират атаките срещу кораби, преминаващи Червено море, въпреки че Съединените щати и Великобритания предприеха въздушни удари, за да противодействат на нападения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    2
    Moni levi
    Тези арабски боклуци,заслужават избиване,мрьсни ислямски диваци, пустинни маймуни,да се прибират по пещерите си.Израел ще ги избие...всичките
  • 2
    1
    фена на Путин
    Сащ и англиА колко са жалки. Само това умеят. Да си паркират железата някъде и да нанасят "удари". Никой вече не им обръща внимание и си върши неговата работа. Никой не ги и подкрепя там. Личи си кой трепери най-много за търговските пътища и кой яде бубата от тяхното им блокиране. Браво на Йеменските момчета. В бедност и огромен недоимък показват борба, дух и характер.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари