Районът край Мойсеев баир вече е обработен със специален препарат

1
5 см сняг и кортежът на президента Радев предизвикаха тапа от коли в участъка вчера
5 см сняг и кортежът на президента Радев предизвикаха тапа от коли в участъка вчера Снимка: Ростислав Димов

Изненадващо падналият сняг вчера вечерта в Русенско създаде затруднения и хаос по пътищата.

Не е валяло масово и тъй като снегът е бил от движещ се облак, не е бил предвиден от синоптиците.

В резултат интензивният валеж е натрупал покривка от около 4-5 см, а отдолу се е заледило, пише Русе Медиа. Така са се образували два критични участъка по направлението Русе-Бяла: Мойсеевият баир и районът на Индийските колиби. И на двете места е имало по 2-3 завъртени тежкотоварни камиона, които са били с износени гуми.

В резултат на това те са блокирали пътя и са се образували колони от превозни средства. Тапите от автомобили са блокирали снегопочистващата техника в базите по пътя и са затруднили машините да излязат, обработят, опесъчат трасетата в участъците със сняг. Късно е започнало и създаването на организация на движението по пропускане на камиони по проблемното направление.

В рамките на 30-40 минути движението е било нормализирано, но допълнително усложнение са създали НСО и полицията заради кортежа на президента Румен Радев от Русе към София след откриването на фестивала „Мартенски музикални дни“.

След като тапата се е отпушила, специализираните машини са успели да обработят критичните участъци със специален препарат. Проблеми със снеговалежа е имало и по направлението Русе-Разград след Писанец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Ростислав Димов
    Местността "Мойсев баир", идва от имената на Стоян Мойсев и неговият по-малък син Христо Мойсев. Мойсевият род са винопроизводители, които пристигат в Дунавския вилает в края на XIX в., от Македония. Те закупуват земи, върху които създават лозови масиви за винопроизводство. Местността получава името "Мойсев баир". В последствие през тази местност преминава и път Е - 85. Така, че действително местността и мястото нямат нищо общо с библейския пророк Мойсей.
  • 2
    3
    Русенка
    Поне един път да бяха написали правилно името на тоя баир...
  • 3
    2
    Българин
    Жалки некадърни нещастници!
  • 4
    1
    АПИ
    Сняг през март? Нееее! Пак ни изненада зимата! Добре, че е топло и снегът се стопи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари