Райна Манджукова: Това, което се случи на нашето семейство, е чудо

0
Брат ѝ, капитан Димитър Бурлаков, започва с рехабилитацията, след като се върна от руски плен
Брат ѝ, капитан Димитър Бурлаков, започва с рехабилитацията, след като се върна от руски плен Снимка: bTV

Брат ѝ, капитан Димитър Бурлаков, започва с рехабилитацията, след като се върна от руски плен

Вярата в Бога, в доброто и силата на рода ни е помогнала. Когато човек прави добро, Вселената му се отплаща. Направената добрина ти се връща, когато ти е нужна. Това, което се случи на нашето семейство, е чудо“.

Това коментира пред bTV Райна Манджукова, директор на Изпълнителната агенция за българите в чужбина.

Брат ѝ, кап. Димитър Бурлаков, оцелява, след като хеликоптерът му Ми-8 е бил свален от руска ракета край Мариупол, но попадна в плен. В началото семейството му мисли, че е загинал, но след това чудото става и разбират, че е жив. След това попада в размяната на военнопленници и се връща в България.

Тепърва започна с рехабилитацията. Изпрати ни снимка на поредното коледно чудо – на проходилката. Каза, че за първи път от осем месеца е във вертикално положение“, разкри тя.

На много места заминават украински войници за лечение. Нямаме други обръщения, но има много неща, с които да се помага – хуманитарно“, допълни Манджукова.

Агенцията

След 12 години тя отново се върна в Изпълнителната агенция за българите в чужбина. Според нея усещането е, че агенцията се е върнала с години назад.

Ние доказвахме, че Агенцията за българите в чужбина не е Комитета за българите в чужбина, че ние сме добри, че ние сме създадени да помагаме, а не да следим. Сега се налага да доказваме, че не сме онази корумпирана институция, която се прослави през 2018 година. Дори се налага да доказваме, че съществуваме“, обясни директорът на агенцията.

В Украйна бях през септември месец командировка. Ноември се взех отпуска, за да си видя къщата. Попаднах в тази криза с инфраструктурата. Бях една седмица без ток. Газ имахме, поне беше топло. Върнах се в едни далечни времена. Аз бях там в началото на тази криза, но след това потекоха генераторите. Тази световна солидарност я има. Събрахме информация за българските населени места в Украйна, за които има нужда от генератори“, добави Райна Манджукова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари