Раева за случая в Бургас: Треньорката е допуснала сериозна грешка

1
Треньорът трябва да бъде и добър психолог, и добър педагог, освен добър треньор
Треньорът трябва да бъде и добър психолог, и добър педагог, освен добър треньор Снимка: БГНЕС

Председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева излезе с позиция относно запис на случилото се в зала в Бургас, в който треньорка хваща за ушите своя млада възпитаничка.

Официалната позиция на Раева бе публикувана във "Фейсбук: "Официалната ми позиция по случая със скандалния клип:
Като председател на БФХГ, бивш треньор и бивш състезател нееднократно съм заявявала своята позиция за това каква трябва да е методиката на работа със състезателките.

Треньорите са подложени на всекидневен тежък труд, така, както и техните състезателки, но това не е причина да бъдат загърбени педагогическите умения и да се даде воля на емоциите и страстите. Треньорът трябва да бъде и добър психолог, и добър педагог, освен добър треньор.
Елена Симеонова е треньор отдаден изключително на любимия си спорт, но е допуснала сериозна грешка в работата си. Имах възможност да разговарям с нея, с майката и състезателката.

Родителите на състезателката са присъствали на въпросната тренировка и пред медиите днес са защитили треньорката Елена Симеонова. Майката, с която успях да разговарям спокойно ми обясни, че дъщеря и обича безкрайно треньорката си и не може да живее без тренировките. Състезателката ми каза усмихната, че е журналистите са я разпитвали, и че много обича треньорката си.

Надявам се медиите, които са направили интервютата със семейството, както и медията направила въпросния клип предизвикал основателно възмущение да ги направят достояние до широката общественост, за да могат хората да се запознаят с гледната точка и на семейството."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари