Радосвет Радев в Русе: Трудните дни за бизнеса предстоят

0
Излезе статистика, че България е на последно място по ефективност на мерките за защита на заетостта
Излезе статистика, че България е на последно място по ефективност на мерките за защита на заетостта Снимка: БГНЕС

Обстановката е усложнена от това, че тези мерки се приемат от правителството, което реално е в оставка

"Трудните дни за бизнеса предстоят. За съжаление се оказах много лош пророк, когато преди половин година допуснах, че синхронизирането на здравна, стопанска и политическа криза ще доведат до трите "К" - трите критични точки, които често пъти разбиват кораба или самолета. Дано ме опровергае времето", коментира в Русе председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев, предаде БТА.

Според него, за да може да е ефективен бизнесът, е необходима предвидимост на средата.

По думите му нормално структуриран и добре работещ парламент с правителство, зад което има мнозинство, е най-добрата среда за развитието на българския бизнес.

"Искаме предвидимост, подреденост. Нашето разбиране е, че държавата не изкарва парите на бизнеса. Бизнесът си ги изкарва сам - стига обаче тази държава да има интелигентността и мъдростта да създаде честни условия за правене на бизнес", каза Радев.

Той обясни, че срокът на мерки за подкрепа на бизнеса изтича скоро. Например, мярката "60/40" е до края на идния месец. Обстановката е усложнена от това, че тези мерки се приемат от правителството, което реално е в оставка.

Радев каза, че е имало срещи с представители на някои от парламентарно представените партии, които са заявили, че в създалата се обстановка пари няма, но от друга страна мерките в подкрепата на бизнеса трябва да продължат.

"Тъжно е, че излезе и статистика, че България е на последно място от страните-членки на Европейския съюз по ефективност на мерките за защита на заетостта", заяви още председателят на Българската стопанска камара.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

– Снощи баба ме помоли да и направя профил във Фейсбук.
– И?
– Сутринта, като станах на моята стена във Фейса имаше пост „Направих мекички" с 246 лайка...

Харесай Дунавмост във Фейсбук