Радев повежда Цачева все по-убедително

0
При обработени 10% от протоколите Радев води с 5 %
При обработени 10% от протоколите Радев води с 5 % Снимка: mediapool.bg

При обработени 10,48% от протоколите на секционните комисии в РИК, от фирмата преброител информират, че първи по резултат е генерал Румен Радев със 26,45 на сто от гласовете.

Следва го Цецка Цачева с 21,38 на сто, а трети е Красимир Каракачанов с 15,91%. 

Веселин Марешки е четвърти - за него са гласували 10,13 на сто от избирателите. 

За кандидата на Реформаторския блок Трайчо Трайков при първия междинен резултат процентът е 6,14 %.

За подкрепения от ДПС Пламен Орешарски са дали своя глас 5,55 %, а 3,46 на сто са гласувалите за Ивайло Калфин, докато 2,05% - за Татяна Дончева.

При 10, 4% от обработените протоколи за референдума на първия въпрос 74% са дали положителен отговор и подкрепят народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система. 

64% отговарят с "да"  на въпроса дали подкрепят задължителното гласуване, а на предложението годишната субсидия за политическите партии да е 1 лев за всеки 1 глас утвърдително отговарят 76 на сто. 

Според първите данни от обработените протоколи на секционните избирателни комисии Радев печели пред прекия си конкурент Цачева и в трите района на София-град , както и в Пловдив-град и област.  

Той е първи с доста  убедителна преднина и  в областите от Северна България - Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Плевен, Силистра и Шумен. Убедително води и в областите Смолян, Перник, Кюстендил. Генералът е предпочетен от избирателите в  Пазарджик, Стара Загора, Сливен , Ямбол и Хасково. 

Във областните центрове - Благоевград,  Бургас, Русе и Габрово,Цачева изпреварва Радев и е първа. 

Марешки е първи по резултат във Варна - подкрепен е от 24% от гласувалите , а втори е резултатът му в Добрич . В традиционно силните райони на ДПС, като Кърджали, 72 процента са подкрепили Орешарски, който има  първи резултат и в Търговище, и в Разград.  

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари