Радев: Ще преценя кога и на кого да връча трети мандат

0
Президентът планира да проведе нови консултации
Президентът планира да проведе нови консултации Снимка: Правителствена информационна служба

Президентът планира да проведе нови консултации 

Ще преценя кога и на кого да връча евентуален трети мандат, когато чуя идеите на парламентарно представените партии за съставяне на правителство. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти при обиколката си по границата с Турция, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Той посочи, че ще настоява парламентът да приеме актуализацията на бюджета, която служебният кабинет одобри още на 29 юли.

Това е основната причина за свикване на КСНС. Не можем по безотговорен начин да се отнасяме към българските граждани“, подчерта президентът.

По думите му актуализацията на бюджета е наложителна, защото държавата трябва да успее да помогне на бизнеса и хората при задаващата се нова вълна на COVID-19.

Не можем да оставим хората в наближаваща пандемична криза без финансова и социална подкрепа – за бизнеса, за здравеопазването, за спешната помощ, за медиците на първа линия, за осигуреност на всички необходими медикаменти. Няма как да стане. Очаквам отговорност от всички парламентарно представени партии. Искам да видя ясен ангажимент на българския парламент. От това ще си проличи кой работи за хората и кой сее хаос в държавата“, заяви той.

Президентът посочи още, че е планирал да проведе нови консултации и допълни, че ще прецени при кого да отиде третият мандат, когато чуе идеите на парламентарно представените партии за представяне на правителство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари