Радев, по-добре късно, отколкото никога!

0
Време е за спасяване на човешки животи и изискването за хуманизъм не е само към Румен Радев
Време е за спасяване на човешки животи и изискването за хуманизъм не е само към Румен Радев

Румен Радев има изключителен шанс да се прояви като хуманист и с авторитета си да спаси много човешки животи

Диригентът Йордан Камджалов, виден представител на инициативния комитет, издигнал Румен Радев за втори президентски мандат, заяви, че "имаме нужда от хуманен президент и хуманност в българското пространство изобщо". Чудесно послание, може би най-доброто, когато говорим за президентския избор, пише Факти.бг

В момента Румен Радев има изключителен шанс да се прояви като хуманист и с авторитета си да спаси много човешки животи, защото Ковид отнема по няколко десетки на денонощие. "В по-добрия случай".

Ако започнем от по-далеч, трябва да кажем, че между ерата "Борисов" и ерата "Служебно правителство на Радев" в битката с Ковида разлика почти няма. Може би сега организацията в болниците е малко по-добра заради д-р Стойчо Кацаров и подопечните му, но в частта с мерките провалът в момента е същият като провала преди година. На моменти дори ситуацията изглежда по-зле. Причините са ясни и простички - налаганите мерки са почти същите като преди година и реално повечето от тях не са лоши и безсмислени, но масово се погазват. Контролът е нулев и това се вижда с просто око най-вече в масовия градски транспорт в София, където масово, най-вече от деца, не се спазва правилото за носене на предпазна маска за лице.

В последните дни се нагледах на погазване на мерките и на други места, на които има установени правила, но те просто не се спазват.

Обобщено по този аспект, назначеното от Румен Радев служебно правителство не е по-адекватно от Борисовото, защото в страната ни цари същият характерен за нея хаос. Правилата не се спазват и се върви след събитията.

Но ако оставим това на страна и макар и вече много животи, включително на млади хора, да са загубени заради нехайството на обществото и държавата ни, по-добре късно, отколкото никога. Радев, както вече се спомена, има изключителен шанс - заради авторитета си, да се прояви като хуманист, предлагайки на служебното правителство да започне да осъществява реален строг държавен контрол по отношение на спазването на Ковид мерките. А ако те не могат да го сторят - например Бойко Рашков като вътрешен министър, не е срамно да се стигне и до освобождаване на служебни министри.

Извън това, необходимо е като държавен глава и обединител на нацията Румен Радев да призове всички български граждани към спазване на всички противоепидемични мерки и имунизация срещу Ковид. Ако е хуманист, Радев трябва да стори това дори с риск да загуби гласове. Поведението му в следващия месец ще покаже кое му е по-важно - хуманизмът или кариерата като президент.

До този момент той е крайно умерен, с половин уста призна, че е ваксиниран. Оттогава досега процентът ваксинирани не се повиши драстично и очевидно Румен Радев с по-голяма сила трябва да застане на страната на спасяването на човешки животи.

Така че, спешно е, време е за спасяване на човешки животи и изискването за хуманизъм не е само към Румен Радев, но и към абсолютно всички останали български политици и общественици, които се ползват с доверие в обществото ни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари