Работодатели в Русе искат болничните да се изплащат изцяло от НОИ

2
Работодателите плащат първите три дни от болничните от 2012 година, но това е остаряла мярка според Драгомир Драганов
Работодателите плащат първите три дни от болничните от 2012 година, но това е остаряла мярка според Драгомир Драганов

Работодателите плащат първите три дни от болничните от 2012 година, но това е остаряла мярка според Драгомир Драганов

Болничните да се поемат изцяло от Националния осигурителен институт, искат работодатели, предава КИС 13.

Според тях, не е справедливо бизнесът да се натоварва с допълнително здравно осигуряване.

В момента първите три дни от болничните продължават да се плащат от работодателите. Това е така от 2012 година, когато е въведено като временна мярка, спомня си бизнесменът Драгомир Драганов, който е член на управителния съвет на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) в Русе.

Драганов смята, че е справедливо работодателят да поема или един ден от болничния, или изобщо да се освободи от задължението да плаща, като всичко стане за сметка на НОИ. Според него, не е редно бизнесът да се натоварва допълнително с плащането на три дни от болничните и смята, че е крайно време тази временна мярка да бъде отменена.

Първите 3 дни от работодателя се плащат частично в размер на 70% от брутното възнаграждение. Плащанията от НОИ също са изчислени като част от заплатата, която за общо заболяване е 80%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    8
    до 7
    Същият цървул и после се скри в гаража
  • 7
    7
    daskal
    Този ли отнесе пиян с джипа си електрическия стълб преди прелеза?
  • 9
    6
    Олее мале
    Големия капацитет от Бяла, изкарал рабфак се произнесе. Ме се ли налапа. А този работник за кого работи и руши здравето си, за работодателя нали. Редно работодателя да поеме определен дял от заплащането на болничните, а НОИ съобразно осигурителните вноски и нормативите ще плати останалата част. Ако работодателят не инвестира в здравето на работника, какво може да очаква?
  • -1
    5
    До 4
    Ти долен измекяр, който не може още да пише грамотно, колко пъти в смачкания си живот си носил отговорност за някой. Колко лева отдели от собствените си парички, за да направиш нещо полезно. Ти си вечно нещастен, вечно нямащ, вечно другите са ти виновни, вечно онеправдан и вечен плужек.
  • -3
    4
    Село
    Ас работя за теб ти ме ползваш всички сили черпиш от мен за даси могъщ да имаш закуска от сто лева а ас за два лв .щом ме ползваш ще ми плащаш не само болнични .държавата лъжите нас лъжите педали долни наречени работодатели . Повечето сте алкохолици неграмотни . Има и добри ама малко там който сее хванал на работа не бяга до пенсия .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари