Работник задържал за себе си 2 кг кокаин от заловена през лятото пратка

9
Ахмед Али разказа как открил наркотика, докато сортирал бананите за голяма търговска верига
Ахмед Али разказа как открил наркотика, докато сортирал бананите за голяма търговска верига Видео: bTV

Работник в склад за цитруси в Бургас, където миналото лятото бяха открити близо 80 кг кокаин в кашони с банани от Еквадор, е прибрал над 2 кг от наркотика. Пакетите с дрога са открити в апартамента под леглото му при полицейска акция.

Кокаинът е с изключително висока чистота. През лятото пред екипа ни 39-годишният Ахмед Али разказа как открил наркотика, докато сортирал бананите за голяма търговска верига, предаде bTV.

Днес в съда коментира само, че не се сдържал при вида на кокаина. Повдигнато му е обвинение за разпространение на наркотици.

"Дал е част от пакетите на човек, за да го разпространява и оттам нататък ни човек, ни наркотик, нищо не му е върнато, за пари пък въобще да не говорим… Полицаите са имали информация, че той има наркотици в себе си, но не са знаели къде е. Питат го и той веднага си казва: "Да, имам наркотици под леглото. Отидете, вземете го! Отиват и го взимат", заяви Красимир Кацарски - адвокат на задържания.

"Същото количество кокаин е с висока степен на чистота, като на дребно на пазар на улицата един грам е на стойност около 150 лв. Вие си направете сметка за каква сума става въпрос", заяви Радослав Сотиров – директор на ОД на МВР – Бургас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари