Работничка от Попово с коронавирус е приета за лечение в русенска болница

0
До края на седмицата колегите ѝ от шивашката фирма ще бъдат пуснати в платен годишен отпуск
До края на седмицата колегите ѝ от шивашката фирма ще бъдат пуснати в платен годишен отпуск

Жена, работеща в шивашка фирма в Попово, е диагностицирана с коронавирус. Тя е приета за лечение в СБАЛПФЗ "Д-р Д. Граматиков" - Русе

Жена, работеща в шивашка фирма в Попово, е диагностицирана с коронавирус. Тя е на 57 години и е жител на село Зараево, съобщават от Областния щаб за борба с разпространението на заразата в Търговище. До края на седмицата колегите ѝ ще бъдат пуснати в платен годишен отпуск, предава БТА.

Насочена е за хоспитализиране от общо практикуващия ѝ лекар. Приета е за лечение вчера в СБАЛПФЗ "Д-р Д. Граматиков" - Русе, с повишена температура и кашлица. При настаняването ѝ е взета проба за PCR-изследване, чийто резултат потвърждаване заразяване с коронавирусната инфекция.

Установени са контактните на заболялата - трима души, които към момента нямат оплаквания.Връчени са им предписания за 14-дневна карантина.

Заболялата работи в шивашка фирма в Попово, но поради други здравословни проблеми не е била на работа от 10 дни. В предприятието са ангажирани около 200 души, половината от които към момента са в отпуск. До края на седмицата предстои поетапното освобождаване на всички останали работници за две седмици, като ще ползват планиран годишен отпуск.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари