Пясъчна буря донесе бедствие в Египет

0
Над 500 души са нахапани от скорпиони
Над 500 души са нахапани от скорпиони

Наводненията и пясъчните бури в Египет създадоха невероятен проблем, като изхвърлиха отровни скорпиони в центъра на жилищни райони

Трима души загинаха, а стотици бяха ранени поради неочакваното нападение на скорпиони. Съобщава се, че 3-ма души загинаха и повече от 500 души бяха наранени в резултат на ужилване от скорпиони, причинено от неблагоприятни метеорологични условия в Египет .

Според новините в египетските местни медии, силни валежи и ветрове са били наблюдавани в провинция Асуан в южната част на Египет. В резултат на това в региона се наблюдават наводнения и пясъчни бури, докато хората са атакувани от нарастващия брой скорпиони.

През уикенда дъжд и градушка заляха Южен Египет, унищожавайки домове и множество дупки на скорпиони. Според Ghaffar, членестоногите са започнали да търсят ново убежище в жилищни сгради.

„503 граждани в Асуан получиха противоотрова за ухапвания от скорпион. Засега няма смъртни случаи от ухапванията“, съобщиха от пресслужбата на здравното министерство, цитирано от BG VOICE.

Всички, които са получили ухапванията обаче, вече са изписани от лечебните заведения. Всички болници са снабдени с достатъчно антидоти за змийска и скорпионска отрова. Към днешна дата лекарите в Асуан разполагат с повече от 3250 дози.

След ухапване от скорпион човек започва да изпитва силна болка в областта на нараняването, треска, повръщане, диария и т.н. Министерството на здравеопазването препоръчва незабавно да се потърси помощ от лекар.

Освен това заради влошените метеорологични условия, властите на страната предоставиха на местните жители линейки и няколко десетки джипове.

Не толкова отдавна на жител на Украйна бяха ампутирани краката, след като беше ухапан от отровен паяк в страната. Мъжът е имал тежка алергична реакция.

Беше отбелязано, че наводненията и пясъчните бури са се отразили негативно на живота в района, някои къщи са станали неизползваеми и предизвикаха прекъсване на тока.

Смята се, че скорпионите, живеещи в планинските райони, са били завлечени в жилищните райони от ефекта на наводненията и пясъчната буря.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари